Teriyaki-zalmspiesen
Teriyaki-zalmspiesen

Teriyaki-zalmspiesen

2 porties | met courgette en paprika

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten. Deze week maak je de spiesen voor op de BBQ zelf! Deze spiesen met zalm, courgette en paprika worden afgelakt met een heerlijke teriyakisaus.

Tags:
Recipe
Allergens:
Vis
Soja
Tarwe
Sesamzaad

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time5 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

2 piece

Salmon fillet

(Contains Vis)

50 g

Teriyaki sauce

(Contains Soja, Tarwe)

1 piece

Courgette

1 piece

Bell pepper

1 sachet(s)

Korean-style spice mix

(Contains Tarwe, Sesamzaad, Soja)

4 piece

Skewers

Not included in your delivery

2 tablespoon

[Reduced salt] soy sauce

1 tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)1648 kJ
Calories394 kcal
Fat23.2 g
Saturated Fat3.5 g
Carbohydrate16.6 g
Sugar14.3 g
Dietary Fiber3.8 g
Protein23.3 g
Salt4.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl

Cooking Steps

1
  • Snijd de zalmfilet in blokjes van 4 cm.
  • Snijd de paprika in blokjes van 3 cm.
  • Snijd de courgette in halve maantjes.
2
  • Meng in een kom de teriyakisaus, sojasaus, zonnebloemolie en Koreaanse kruiden. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de zalm toe en meng met de saus.
3
  • Spiets de zalm, courgette en paprika aan de spiesen.
4
  • Steek de barbecue aan (zie Tip).
  • Grill de zalmspiesen 8 - 10 minuten op de barbecue, of tot de zalm gaar is.
  • Serveer de zalmspiesen op een serveerschaal.

Tip: Je kunt de zalmspiesen ook 9 - 10 minuten bakken in de voorverwarmde oven of ze in een koekenpan bakken.