Bagel met gepocheerd ei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bagel met gepocheerd ei

Bagel met gepocheerd ei

2 porties | met serranoham, spinazie en hollandaisesaus

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Zelf een luxe bagel serveren met een gepocheerd eitje en hollandaisesaus? Dit recept loodst je daar gemakkelijk doorheen met handige tips en ingrediënten. Dus bij de brunch of lunch, deze bagel wordt een succes!

Labels:
Recept
Allergenen :
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad
Tarwe
Gerst

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

100 gram

Hollandaisesaus

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren)

2 stuk(s)

Bagels met sesamzaad

(Bevat Sesamzaad, Tarwe, Gerst Kan bevatten Soja, Noten, Melk (inclusief lactose))

40 gram

Serranoham

200 gram

Spinazie

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

4 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2981 kJ
Energie (kcal)712 kcal
Vetten43.9 g
waarvan verzadigd9.9 g
Koolhydraten49.8 g
waarvan suikers3 g
Vezels1.7 g
Eiwitten26.2 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Steelpan met deksel
Wok of hapjespan
Kleine steelpan
Bord
Schuimspaan
Garde
Grote pan
Keukenpapier

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Bak de bagel 4 - 5 minuten in de oven vlak voordat je met het pocheren van de eieren begint in stap 3.
2
  • Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. 
  • Fruit de knoflook 1 minuut. 
  • Verhoog het vuur en voeg de spinazie toe. Sauteer het geheel 3 - 5 minuten (zie Tip).
  • Verwarm de hollandaisesaus in een kleine steelpan al roerend 4 - 6 minuten op laag vuur. 

Tip: Sauteren is een kooktechniek waarbij je vlees of groenten op hoge temperatuur bakt met weinig bakvet. Roer of schudt regelmatig met de pan, zodat het niet aanbrandt.  

3
  • Breng een grote pan met water aan de kook en voeg 4 el wittewijnazijn toe aan het water zodra het kookt.
  • Breek elk ei in een klein glas. Draai met een garde het water in de pan rond, zodat er een draaikolk in de pan ontstaat.
  • Laat de eieren voorzichtig één voor één in het midden van de draaikolk vallen en zet het vuur laag. Kook tot het eiwit volledig gaar en stevig is. Dit duurt ongeveer 2 - 3 minuten (zie Tip).
  • Gebruik een schuimspaan om elk ei voorzichtig uit de pan te halen en leg het op een bord met keukenpapier om uit te lekken.

Tip: Het eigeel blijft op deze manier vloeibaar. Heb je liever een iets steviger eigeel? Kook dan 1 minuut langer.

4
  • Snijd de bagels open. Besmeer met een deel van de hollandaisesaus.
  • Leg hierop de spinazie, de ham en de eieren. 
  • Schenk de resterende hollandaisesaus erover en breng op smaak met peper en zout.