Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.
Bak deze week zelf bananenbrood en geef een twist aan het klassieke recept: met walnoten en kokosrasp.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
4 stuk(s)
Banaan
50 gram
Walnoten
80 gram
Bananenbroodmix
6 gram
Kokosrasp
⅗ el
Zonnebloemolie
25 ml
Water
Verwarm de oven voor op 160 graden. Prak 2 bananen fijn met een vork. Snijd de derde banaan in de lengte doormidden en leg apart. Hak de walnoten grof. Vet een rechthoekig cakeblik in, of bekleed de binnenkant met bakpapier.
Tip: Je kunt je bananen sneller laten rijpen door ze naast een avocado te leggen of in een krant te wikkelen. Zijn je bananen toch nog erg hard, dan kun je ze ook pureren met een staafmixer of een keukenmachine.
Meng in een grote kom de geprakte bananen met de bananenbroodmix, 3 el zonnebloemolie en 130 ml water. Mix het geheel met een garde of handmixer tot een egaal beslag. Voeg de gehakte walnoten en 2/3 van de kokosrasp toe en meng goed.
Giet het beslag in het cakeblik. Leg de twee halve stukken banaan bovenop en druk ze een beetje in het beslag. Ze moeten nog wel zichtbaar zijn. Bak het bananenbrood 45 - 55 minuten in de oven.
Controleer of het bananenbrood klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er droog uit? Dan is het bananenbrood klaar! Haal het uit de oven en laat het bananenbrood 15 minuten afkoelen in het blik. Garneer met de overige kokosrasp en snijd in plakken.
Tip: Wil je de volgende dag weer warm bananenbrood? Toast de plakken even in een broodrooster, of warm ze kort op in de oven.