Bakbox | Bananenbrood
Bakbox | Bananenbrood

Bakbox | Bananenbrood

+/- 10 plakken | met walnoten en kokos

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Bak deze week zelf bananenbrood en geef een twist aan het klassieke recept: met walnoten en kokosrasp.

Tags:
Recipe

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time1 hour
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

4 piece

Banana

50 g

Walnuts

80 g

Banana bread mix

6 g

Desiccated coconut

Not included in your delivery

⅗ tablespoon

Sunflower oil

25 milliliters

Water

Nutrition Values

Calories587 kcal
Energy (kJ)2455 kJ
Fat28.5 g
Saturated Fat7.3 g
Carbohydrate69.2 g
Sugar48.8 g
Dietary Fiber7.5 g
Protein9.1 g
Salt0.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Cake tin (25cm length)
Cake tin (25cm length)
Large Bowl
Whisk
Hand mixer
Hand mixer

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 160 graden. Prak 2 bananen fijn met een vork. Snijd de derde banaan in de lengte doormidden en leg apart. Hak de walnoten grof. Vet een rechthoekig cakeblik in, of bekleed de binnenkant met bakpapier.

Tip: Je kunt je bananen sneller laten rijpen door ze naast een avocado te leggen of in een krant te wikkelen. Zijn je bananen toch nog erg hard, dan kun je ze ook pureren met een staafmixer of een keukenmachine.

Beslag maken
2

Meng in een grote kom de geprakte bananen met de bananenbroodmix, 3 el zonnebloemolie en 130 ml water. Mix het geheel met een garde of handmixer tot een egaal beslag. Voeg de gehakte walnoten en 2/3 van de kokosrasp toe en meng goed.

Bananenbrood  bakken
3

Giet het beslag in het cakeblik. Leg de twee halve stukken banaan bovenop en druk ze een beetje in het beslag. Ze moeten nog wel zichtbaar zijn. Bak het bananenbrood 45 - 55 minuten in de oven.

Serveren
4

Controleer of het bananenbrood klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er droog uit? Dan is het bananenbrood klaar! Haal het uit de oven en laat het bananenbrood 15 minuten afkoelen in het blik. Garneer met de overige kokosrasp en snijd in plakken.

Tip: Wil je de volgende dag weer warm bananenbrood? Toast de plakken even in een broodrooster, of warm ze kort op in de oven.