Bakbox | Bananenbrood met pecannoten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bakbox | Bananenbrood met pecannoten

Bakbox | Bananenbrood met pecannoten

+/- 10 plakken | met dadels en rozijnen

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of brownies - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten. Bak deze week zelf bananenbrood en geef een twist aan het klassieke recept: met dadels en rozijnen.

Labels:
Recept
Allergenen :
Spelt
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

150 gram

Speltbloem

(Bevat Spelt Kan bevatten Gluten)

3 stuk(s)

Banaan

2 stuk(s)

Ei

½ zakje(s)

Bakpoeder

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

50 gram

Pecanstukjes

3 tl

Gemalen kaneel

4 el

Honing

50 gram

Dadelstukjes

40 gram

Rozijnen

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

3 el

Zonnebloemolie

1 tl

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)212 kcal
Energie (kJ)887 kJ
Vetten6 g
waarvan verzadigd1 g
Koolhydraten34 g
waarvan suikers20 g
Vezels2.3 g
Eiwitten4 g
Zout1 g

Benodigdheden

Bakpapier
Cakeblik met een lengte van 25 cm
Cakeblik met een lengte van 25 cm
Grote kom
Garde
Mixer
Mixer

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 160 graden. Week de dadels en rozijnen in een kom met water. Prak 2 bananen fijn met een vork. Voeg de honing, eieren en kaneel toe en meng goed door elkaar. Snijd de derde banaan in de lengte doormidden en leg apart. Vet een rechthoekig cakeblik in of bekleed de binnenkant met bakpapier.

Tip: Je kunt je bananen sneller laten rijpen door ze naast een avocado te leggen of in een krant te wikkelen. Zijn je bananen toch nog erg hard, dan kun je ze ook pureren met een staafmixer of een keukenmachine.

Beslag maken
2

Weeg de aangegeven hoeveelheid speltbloem af. Meng in een grote kom de geprakte bananen met de speltbloem, 1/2 zakje bakpoeder, zonnebloemolie en een snufje zout. Mix het geheel met een garde of handmixer tot een egaal beslag. Voeg de pecanstukjes, rozijnen en dadels toe en meng goed.

Bananenbrood bakken
3

Giet het beslag in het cakeblik. Leg de twee halve stukken banaan bovenop en druk ze een beetje in het beslag. Ze moeten nog wel zichtbaar zijn. Bak het bananenbrood 40 - 50 minuten in de oven.

Serveren
4

Controleer of het bananenbrood klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er droog uit? Dan is het bananenbrood klaar! Haal uit de oven en laat het bananenbrood 15 minuten afkoelen in het blik. Snijd het bananenbrood in plakken.