Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of brownies - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten. Bak deze week zelf bananenbrood en geef een twist aan het klassieke recept: met dadels en rozijnen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
150 g
Spelt flour
(Contains Spelt May be present Gluten)
3 piece
Banana
2 piece
Egg
½ sachet(s)
Baking powder
(Contains Wheat May be present Egg, Gluten, Lupin, Milk, Soy)
50 g
Chopped pecans
3 teaspoon
Ground cinnamon
4 tablespoon
Honey
50 g
Chopped dates
40 g
Raisins
(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)
3 tablespoon
Sunflower oil
1 teaspoon
Salt
Verwarm de oven voor op 160 graden. Week de dadels en rozijnen in een kom met water. Prak 2 bananen fijn met een vork. Voeg de honing, eieren en kaneel toe en meng goed door elkaar. Snijd de derde banaan in de lengte doormidden en leg apart. Vet een rechthoekig cakeblik in of bekleed de binnenkant met bakpapier.
Tip: Je kunt je bananen sneller laten rijpen door ze naast een avocado te leggen of in een krant te wikkelen. Zijn je bananen toch nog erg hard, dan kun je ze ook pureren met een staafmixer of een keukenmachine.
Weeg de aangegeven hoeveelheid speltbloem af. Meng in een grote kom de geprakte bananen met de speltbloem, 1/2 zakje bakpoeder, zonnebloemolie en een snufje zout. Mix het geheel met een garde of handmixer tot een egaal beslag. Voeg de pecanstukjes, rozijnen en dadels toe en meng goed.
Giet het beslag in het cakeblik. Leg de twee halve stukken banaan bovenop en druk ze een beetje in het beslag. Ze moeten nog wel zichtbaar zijn. Bak het bananenbrood 40 - 50 minuten in de oven.
Controleer of het bananenbrood klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er droog uit? Dan is het bananenbrood klaar! Haal uit de oven en laat het bananenbrood 15 minuten afkoelen in het blik. Snijd het bananenbrood in plakken.