Bakbox | Bosbessen-appelgalette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bakbox | Bosbessen-appelgalette

Bakbox | Bosbessen-appelgalette

+/- 8 porties | met verse slagroom en geschaafde amandelen

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten. Kies deze week voor een fruitige Franse galette met verse bosbessen en appel. Heerlijk met een toef opgeklopte slagroom en geroosterd amandelschaafsel.

Labels:
Recept
Allergenen :
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd10 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

¼ stuk(s)

Appel

30 gram

Blauwe bessen

½ stuk(s)

Bosbessenjam

2.5 gram

Amandelschaafsel

¼ roll(s)

Quichedeeg

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Gluten)

50 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¼ el

[Plantaardige] melk

½ el

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)289 kcal
Energie (kJ)1211 kJ
Vetten18 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten28 g
waarvan suikers12 g
Vezels1.6 g
Eiwitten3 g
Zout0 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Hoge kom
Koekenpan
Garde
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht) of 200 graden (elektrisch). Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in kleine blokjes. Halveer de blauwe bessen. Meng de bosbessenjam, appel en blauwe bessen in een kom.

Galette maken
2

Rol het deeg open en leg op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de fruitvulling over het midden van het deeg. Houd aan de rand 2 cm vrij. Vouw de rand naar binnen. Bestrijk de rand met een kwastje met melk en verdeel 1 el suiker over de galette.

Tip: Wil je liever kleine galettes? Snijd het deeg dan in bijvoorbeeld 2 of 4 gelijke stukken en kneed het deeg tot een ronde vorm.

Slagroom kloppen
3

Bak de galette 25 - 30 minuten in het midden van oven, totdat hij goudkleurig is. Schenk ondertussen de slagroom in een hoge kom en voeg 1 el suiker toe. Klop met een garde of (hand)mixer tot een stevige slagroom. Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Serveren
4

Laat de galette 5 - 10 minuten afkoelen. Verdeel de slagroom over de galette en bestrooi met het amandelschaafsel.