Bakbox | Carrot cake met roomkaas-glazuur
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bakbox | Carrot cake met roomkaas-glazuur

Bakbox | Carrot cake met roomkaas-glazuur

+/- 10 plakken | Bak het zelf met verse ingrediënten

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of brownies - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Deze week bak je een simpele en overheerlijke carrot cake. Je bedekt de cake zoals het hoort: met glazuur van verse roomkaas. Zet er een kopje slow drip bij voor de volledige koffiebar experience bij jou thuis.

Labels:
Recept
Allergenen :
Eieren
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur 20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

4 stuk(s)

Wortel

200 gram

Kristalsuiker

(Kan bevatten Gluten)

4 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

200 gram

Tarwebloem

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

10 gram

Bakpoeder

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

1.5 tl

Gemalen kaneel

100 gram

Poedersuiker

(Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Gluten, Noten)

50 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

160 gram

Ongezouten boter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

0.05 tl

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)7613 kJ
Energie (kcal)1820 kcal
Vetten82.6 g
waarvan verzadigd52.2 g
Koolhydraten231.8 g
waarvan suikers158.9 g
Vezels8.4 g
Eiwitten31.2 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Bakpapier
Rasp
Cakeblik met een lengte van 25 cm
Spatel
Grote kom
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de roomboter uit de koelkast. Weeg 160 gram af, snijd in blokjes en laat op kamertemperatuur komen.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch) of 180 graden (hetelucht).
  • Rasp de wortels grof.
  • Bekleed een rechthoekig cakeblik met een lengte van 25 cm met bakpapier.
Beslag mixen
2
  • Meng in een grote kom de roomboter, de kristalsuiker en een snufje zout met een spatel of mixer tot een romige, luchtige massa.
  • Mix één voor één de eieren door het beslag.
  • Spatel voorzichtig de bloem, het bakpoeder en de kaneel erdoor.
  • Houd 1 el geraspte wortel apart om in stap 4 mee te garneren. Voeg de overige geraspte wortel toe aan de grote kom en spatel door het beslag.
Cake bakken
3
  • Giet het beslag in de cakevorm. Bak de cake 50 - 60 minuten in de oven.
  • Giet de poedersuiker in een kom. Voeg lepel voor lepel de roomkaas toe en klop met een vork tot een egale massa.
Serveren
4
  • Controleer of de cake klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er schoon uit? Dan is de cake klaar. Haal de cake uit de oven en laat volledig afkoelen.
  • Besmeer de bovenkant van de cake met het roomkaas-glazuur en bestrooi met de achtergehouden geraspte wortel.