Bakbox | Duo chocolate chip cookies
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bakbox | Duo chocolate chip cookies

Bakbox | Duo chocolate chip cookies

+/- 20 stuks | met witte chocolade en melkchocolade

Schort om, mouwen opgestroopt en koksmuts op. Met deze bakbox kan zelfs de kleinste chef aan de slag. Met recepten die niet alleen lekker en makkelijk zijn, maar vooral heel leuk om te maken! Laat je fantasie en creativiteit de vrije loop en ga aan de slag met kneden, steekvormpjes of glazuur.

Ga deze week voor een Amerikaanse klassieker - echte chocolate chip cookies, maar dan met 2 soorten chocoladechips!

Labels:
Recept
Allergenen :
Eieren
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur 15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

270 gram

Tarwebloem

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

100 gram

Melkchocoladedruppels

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten Gluten, Noten, Pinda's, Sesamzaad)

8 gram

Bakpoeder

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

120 gram

Rietsuiker

(Kan bevatten Gluten)

180 gram

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Witte-chocoladedruppels

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

8 el

Suiker

0.02 tl

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)8935 kJ
Energie (kcal)2136 kcal
Vetten114.4 g
waarvan verzadigd70.4 g
Koolhydraten249.6 g
waarvan suikers153.8 g
Vezels6.6 g
Eiwitten28.4 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Grote kom
Kleine kom
Kom
Vershoudfolie
Mixer
Mixer
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Snijd de roomboter in blokjes en laat op kamertemperatuur komen. Kluts het ei in een kleine kom. Meng in een grote kom de bloem, het bakpoeder en een snufje zout met alle chocoladedruppels.

Deeg maken
2

Voeg de roomboter en de twee soorten suiker toe aan een kom en klop met een (elektrische) mixer in ongeveer 5 minuten tot een romig geheel. Voeg het mengsel en het geklutste ei toe aan de kom met bloem en roer goed door met een lepel. Kneed daarna met je handen tot er een gelijkmatige massa ontstaat. Vorm een bal van het deeg en wikkel het in plasticfolie. Bewaar het deeg minimaal 30 minuten in de koelkast.

Tip: Gebruik eventueel een keukenmachine met deeghaak.

Koekjes vormen
3

Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht) of 210 graden (elektrisch). Verdeel het deeg in ongeveer 20 stukken en rol met je handen tot bolletjes van 3 cm dik. Leg de bolletjes deeg in rijen op een bakplaat met bakpapier. Leg de rijen om en om op de bakplaat zodat er voldoende ruimte tussen de koekjes is (zie Tip).

Tip: Past niet al het deeg op één bakplaat? Bak de koekjes dan in meerdere rondes, of gebruik meerdere bakplaten.

Bakken
4

Bak de koekjes 12 - 15 minuten in de oven. Ze horen nog zacht te zijn wanneer ze uit de oven komen. Laat minimaal 10 minuten afkoelen op de bakplaat. Bewaar de koekjes in een luchtdicht koekblik (zie Tip).

Tip: Zijn de koekjes de volgende dag zacht geworden? Bak ze dan 5 minuten in een voorverwarmde oven op 190 graden zodat ze weer lekker knapperig worden.