Schort om, mouwen opgestroopt en koksmuts op. Met deze bakbox kan zelfs de kleinste chef aan de slag. Met recepten die niet alleen lekker en makkelijk zijn, maar vooral heel leuk om te maken! Laat je fantasie en creativiteit de vrije loop en ga aan de slag met kneden, steekvormpjes of glazuur.
Ga deze week voor een Amerikaanse klassieker - echte chocolate chip cookies, maar dan met 2 soorten chocoladechips!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Egg
(Contains Egg)
270 g
Flour
(Contains Wheat May be present Gluten)
100 g
Chocolate chips
(Contains Milk, Soy May be present Gluten, Tree nuts, Peanuts, Sesame)
8 g
Baking powder
(Contains Wheat May be present Egg, Gluten, Lupin, Milk, Soy)
120 g
Cane sugar
(May be present Gluten)
180 g
Butter
(Contains Milk)
100 g
White chocolate chips
(Contains Milk, Soy May be present Sesame, Gluten, Peanuts, Tree nuts)
8 tablespoon
Sugar
0.02 teaspoon
Salt
Snijd de roomboter in blokjes en laat op kamertemperatuur komen. Kluts het ei in een kleine kom. Meng in een grote kom de bloem, het bakpoeder en een snufje zout met alle chocoladedruppels.
Voeg de roomboter en de twee soorten suiker toe aan een kom en klop met een (elektrische) mixer in ongeveer 5 minuten tot een romig geheel. Voeg het mengsel en het geklutste ei toe aan de kom met bloem en roer goed door met een lepel. Kneed daarna met je handen tot er een gelijkmatige massa ontstaat. Vorm een bal van het deeg en wikkel het in plasticfolie. Bewaar het deeg minimaal 30 minuten in de koelkast.
Tip: Gebruik eventueel een keukenmachine met deeghaak.
Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht) of 210 graden (elektrisch). Verdeel het deeg in ongeveer 20 stukken en rol met je handen tot bolletjes van 3 cm dik. Leg de bolletjes deeg in rijen op een bakplaat met bakpapier. Leg de rijen om en om op de bakplaat zodat er voldoende ruimte tussen de koekjes is (zie Tip).
Tip: Past niet al het deeg op één bakplaat? Bak de koekjes dan in meerdere rondes, of gebruik meerdere bakplaten.
Bak de koekjes 12 - 15 minuten in de oven. Ze horen nog zacht te zijn wanneer ze uit de oven komen. Laat minimaal 10 minuten afkoelen op de bakplaat. Bewaar de koekjes in een luchtdicht koekblik (zie Tip).
Tip: Zijn de koekjes de volgende dag zacht geworden? Bak ze dan 5 minuten in een voorverwarmde oven op 190 graden zodat ze weer lekker knapperig worden.