Schort om, mouwen opgestroopt en koksmuts op. Met deze bakbox kan zelfs de kleinste chef aan de slag. Met recepten die niet alleen lekker en makkelijk zijn, maar vooral heel leuk om te maken! Laat je fantasie en creativiteit de vrije loop en ga aan de slag met kneden, steekvormpjes of glazuur.
Trick or treat? Na het bakken van deze spookachtig lekkere spritsen is deze vraag overbodig. Met een supersimpel recept en handige decoratietips, maak jij in een handomdraai een traktatie waar je geen nee tegen kan zeggen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
130 gram
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
200 gram
Tarwebloem
(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)
½ stuk(s)
Citroen
100 gram
Poedersuiker
(Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Gluten, Noten)
100 gram
Melkchocoladedruppels
(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten Gluten, Noten, Pinda's, Sesamzaad)
½ tl
Zout
80 gram
Suiker
Rasp de schil van 1/2 citroen met een fijne rasp. Kluts het ei in een kleine kom. Voeg de roomboter, citroenrasp en suiker toe aan een grote kom en klop met een mixer of garde tot een luchtig mengsel. Spatel de bloem, het zout en 1/2 geklutst ei snel door het mengsel. Kneed het mengsel verder met je handen tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 160 graden. Knip ondertussen het koekvormpje uit de receptkaart. Strooi wat bloem over het werkblad of aanrecht. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1/2 cm. Leg steeds het koekvormpje op het deeg en snijd met een mes langs de randen zodat het koekje de vorm van een spookje krijgt. Kneed het resterende deeg opnieuw tot een bal, rol uit en herhaal tot al het deeg gebruikt is.
Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier. Zorg dat ze goed verspreid liggen. Verdeel de koekjes eventueel over twee bakplaten. Bak de spritskoekjes 12 - 15 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat de koekjes 5 minuten rusten op de bakplaat. Leg ze vervolgens op een rooster om verder af te koelen (zie Tip).
Tip: De koekjes blijven licht van kleur: alleen de randjes horen een beetje bruin te worden. Ze worden krokant zodra ze volledig zijn afgekoeld.
Pers 1/2 citroen uit boven een kleine kom. Meng in een andere kom de poedersuiker met 1 1/4 el water en 1 el citroensap. Gebruik een lepel om de koekjes te bestrijken met het glazuur. Leg 2 chocoladedruppels op elk koekje om oogjes te maken.