Schort om, mouwen opgestroopt en koksmuts op. Met deze bakbox kan zelfs de kleinste chef aan de slag. Met recepten die niet alleen lekker en makkelijk zijn, maar vooral heel leuk om te maken! Laat je fantasie en creativiteit de vrije loop en ga aan de slag met kneden, steekvormpjes of glazuur.
Trick or treat? Na het bakken van deze spookachtig lekkere spritsen is deze vraag overbodig. Met een supersimpel recept en handige decoratietips, maak jij in een handomdraai een traktatie waar je geen nee tegen kan zeggen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
130 g
Butter
(Contains Milk)
½ piece
Egg
(Contains Egg)
200 g
Flour
(Contains Wheat May be present Gluten)
½ piece
Lemon
100 g
Powdered sugar
(May be present Milk, Egg, Soy, Gluten, Tree nuts)
100 g
Chocolate chips
(Contains Milk, Soy May be present Gluten, Tree nuts, Peanuts, Sesame)
½ teaspoon
Salt
80 g
Sugar
Rasp de schil van 1/2 citroen met een fijne rasp. Kluts het ei in een kleine kom. Voeg de roomboter, citroenrasp en suiker toe aan een grote kom en klop met een mixer of garde tot een luchtig mengsel. Spatel de bloem, het zout en 1/2 geklutst ei snel door het mengsel. Kneed het mengsel verder met je handen tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 160 graden. Knip ondertussen het koekvormpje uit de receptkaart. Strooi wat bloem over het werkblad of aanrecht. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1/2 cm. Leg steeds het koekvormpje op het deeg en snijd met een mes langs de randen zodat het koekje de vorm van een spookje krijgt. Kneed het resterende deeg opnieuw tot een bal, rol uit en herhaal tot al het deeg gebruikt is.
Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier. Zorg dat ze goed verspreid liggen. Verdeel de koekjes eventueel over twee bakplaten. Bak de spritskoekjes 12 - 15 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat de koekjes 5 minuten rusten op de bakplaat. Leg ze vervolgens op een rooster om verder af te koelen (zie Tip).
Tip: De koekjes blijven licht van kleur: alleen de randjes horen een beetje bruin te worden. Ze worden krokant zodra ze volledig zijn afgekoeld.
Pers 1/2 citroen uit boven een kleine kom. Meng in een andere kom de poedersuiker met 1 1/4 el water en 1 el citroensap. Gebruik een lepel om de koekjes te bestrijken met het glazuur. Leg 2 chocoladedruppels op elk koekje om oogjes te maken.