Schort om, mouwen opgestroopt en koksmuts op. Met deze bakbox kan zelfs de kleinste chef aan de slag. Met recepten die niet alleen lekker en makkelijk zijn, maar vooral heel leuk om te maken! Laat je fantasie en creativiteit de vrije loop en ga aan de slag met kneden, steekvormpjes of glazuur. Bak deze week zelf deze Amerikaanse klassieker met leuke kerst-twist!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
400 gram
Tarwebloem
(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)
200 gram
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
40 gram
Gedroogde cranberry's
(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)
20 gram
Pistachenoten
(Bevat Pistachenoten Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)
100 gram
Poedersuiker
(Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Gluten, Noten)
1 zakje(s)
Speculaaskruiden
200 gram
Suiker
Meng in een grote kom de roomboter met de suiker en mix met een mixer of garde tot een romig mengsel. Voeg het ei toe en meng goed door. Voeg de bloem en speculaaskruiden toe en meng tot het deeg een korrelige structuur heeft. Kneed vervolgens tot een samenhangend geheel en maak er een bal van. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Strooi wat bloem over het werkblad of aanrecht. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1/2 cm. Snijd koekjes uit het deeg in de vorm van kerstbomen en zuurstokken (zie Tip). Kneed het resterende deeg opnieuw tot een bal, rol uit en herhaal tot al het deeg gebruikt is.
Tip: Gebruik eventueel koekvormpjes als je deze in huis hebt.
Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier. Laat voldoende afstand tussen de koekjes (zie Tip). Bak de koekjes 10 - 12 minuten in de oven. Laat volledig afkoelen voor je begint met decoreren. Hak ondertussen de pistachenoten en cranberry's fijn.
Tip: Passen niet alle koekjes op één bakplaat? Bak ze dan in meerdere rondes.
Meng in een kom de poedersuiker met 2 1/4 el water tot een glad glazuur. Decoreer de koekjes met het glazuur. De kerstboompjes kun je afmaken met de pistachestukjes en de zuurstokken met de cranberry's.