Bakbox | Kerstkoekjes met pistachenoten en cranberry's
Bakbox | Kerstkoekjes met pistachenoten en cranberry's

Bakbox | Kerstkoekjes met pistachenoten en cranberry's

+/- 20 stuks | Bakken met het hele gezin

Schort om, mouwen opgestroopt en koksmuts op. Met deze bakbox kan zelfs de kleinste chef aan de slag. Met recepten die niet alleen lekker en makkelijk zijn, maar vooral heel leuk om te maken! Laat je fantasie en creativiteit de vrije loop en ga aan de slag met kneden, steekvormpjes of glazuur. Bak deze week zelf deze Amerikaanse klassieker met leuke kerst-twist!

Tags:
Recipe
Allergens:
Egg
Wheat
Milk
Pistachios

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time1 hour 5 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

1 piece

Egg

(Contains Egg)

400 g

Flour

(Contains Wheat May be present Gluten)

200 g

Butter

(Contains Milk)

40 g

Dried cranberries

(May be present Sesame, Peanuts, Tree nuts)

20 g

Pistachio nuts

(Contains Pistachios May be present Sesame, Peanuts, Tree nuts)

100 g

Powdered sugar

(May be present Milk, Egg, Soy, Gluten, Tree nuts)

1 sachet(s)

Speculaas spices

Not included in your delivery

200 g

Sugar

Nutrition Values

Energy (kJ)9232 kJ
Calories2207 kcal
Fat92.2 g
Saturated Fat54.8 g
Carbohydrate312.9 g
Sugar166.2 g
Dietary Fiber11.5 g
Protein32.5 g
Salt0.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Whisk
Plastic Wrap
Hand mixer
Hand mixer
Baking Sheet with Baking Paper
Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Meng in een grote kom de roomboter met de suiker en mix met een mixer of garde tot een romig mengsel. Voeg het ei toe en meng goed door. Voeg de bloem en speculaaskruiden toe en meng tot het deeg een korrelige structuur heeft. Kneed vervolgens tot een samenhangend geheel en maak er een bal van. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.

Koekjes maken
2

Verwarm de oven voor op 180 graden. Strooi wat bloem over het werkblad of aanrecht. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1/2 cm. Snijd koekjes uit het deeg in de vorm van kerstbomen en zuurstokken (zie Tip). Kneed het resterende deeg opnieuw tot een bal, rol uit en herhaal tot al het deeg gebruikt is.

Tip: Gebruik eventueel koekvormpjes als je deze in huis hebt.

Bakken
3

Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier. Laat voldoende afstand tussen de koekjes (zie Tip). Bak de koekjes 10 - 12 minuten in de oven. Laat volledig afkoelen voor je begint met decoreren. Hak ondertussen de pistachenoten en cranberry's fijn.

Tip: Passen niet alle koekjes op één bakplaat? Bak ze dan in meerdere rondes.

Decoreren
4

Meng in een kom de poedersuiker met 2 1/4 el water tot een glad glazuur. Decoreer de koekjes met het glazuur. De kerstboompjes kun je afmaken met de pistachestukjes en de zuurstokken met de cranberry's.