Bakbox | Oud-Hollandse appeltaart
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bakbox | Oud-Hollandse appeltaart

Bakbox | Oud-Hollandse appeltaart

+/- 12 porties | met kaneelslagroom

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of brownies - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Maak jouw koffiemoment éxtra lekker met een stukje traditionele Hollandse appeltaart met kaneelslagroom!

Labels:
Recept
Allergenen :
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

80 gram

Rozijnen

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

200 gram

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

300 gram

Tarwebloem

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

15 gram

Bakpoeder

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

3 stuk(s)

Appel

3 tl

Gemalen kaneel

200 gram

Rietsuiker

(Kan bevatten Gluten)

200 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Suiker

¼ tl

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)9798 kJ
Energie (kcal)2342 kcal
Vetten120.6 g
waarvan verzadigd72.6 g
Koolhydraten280 g
waarvan suikers163.6 g
Vezels12.1 g
Eiwitten32 g
Zout4.1 g

Benodigdheden

Mengkom
Handmixer
Kleine kom
Keukenpapier
Vershoudfolie
Mixer
Bakpapier
Bakkwast
Taartblik met een doorsnede van 24 cm
Garde

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  • Haal de roomboter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. 
  • Week de rozijnen 15 minuten in een kleine kom met lauw water. 
  • Voeg de roomboter toe aan een mengkom en kneed de roomboter 3 - 4 minuten met een mixer. Voeg na 2 minuten 1 ei toe en mix verder.
2
  • Voeg de bloem, 180 g rietsuiker, het bakpoeder en 1/4 tl zout toe. Kneed met een mixer met deeghaken of met je handen tot een samenhangend deeg. 
  • Wikkel de mengkom met het deeg in vershoudfolie en laat 10 minuten rusten in de koelkast. 
  • Schil ondertussen de appels, verwijder het klokhuis en snijd  in kleine blokjes. 
  • Meng de appels met de rozijnen, de overige rietsuiker, 1/3 kaneel en 1 el kristalsuiker. 
3
  • Vet een taartblik in of bekleed met bakpapier. Gebruik 2/3 van het deeg om de bodem en zijkanten van de het taartblik te bedekken.
  • Verdeel de appel-rozijnvulling gelijkmatig over het deeg. 
  • Vorm dunne rolletjes van het overige deeg. Leg de rolletjes in een ruitjespatroon over de appel-rozijnvulling. 
  • Klop in een kom 1 ei los. Bestrijk het deeg met het ei. 
4
  • Bak de taart 45 - 50 minuten, of tot de korst goudbruin is.
  • Voeg de slagroom, 1 el kristalsuiker en het overige kaneel toe.
  • Klop de slagroom met een mixer of een garde 3 - 4 minuten, of tot er stevige pieken beginnen te ontstaan.
  • Serveer de appeltaart met de kaneelslagroom.