Bakbox | Oud-Hollandse appeltaart
Bakbox | Oud-Hollandse appeltaart

Bakbox | Oud-Hollandse appeltaart

+/- 12 porties | met kaneelslagroom

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of brownies - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Maak jouw koffiemoment éxtra lekker met een stukje traditionele Hollandse appeltaart met kaneelslagroom!

Tags:
Recipe
Allergens:
Egg
Milk
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time1 hour
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

80 g

Raisins

(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

2 piece

Egg

(Contains Egg)

200 g

Butter

(Contains Milk)

300 g

Flour

(Contains Wheat May be present Gluten)

15 g

Baking powder

(Contains Wheat May be present Egg, Gluten, Lupin, Milk, Soy)

3 piece

Apple

3 teaspoon

Ground cinnamon

200 g

Cane sugar

(May be present Gluten)

200 milliliters

Heavy cream

(Contains Milk)

Not included in your delivery

2 tablespoon

Sugar

¼ teaspoon

Salt

Nutrition Values

Energy (kJ)9798 kJ
Calories2342 kcal
Fat120.6 g
Saturated Fat72.6 g
Carbohydrate280 g
Sugar163.6 g
Dietary Fiber12.1 g
Protein32 g
Salt4.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Mixing Bowl
Mixer
Small Bowl
Paper Towel
Plastic Wrap
Hand mixer
Parchment Paper
Brush
Cake tin (24cm ø)
Whisk

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  • Haal de roomboter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. 
  • Week de rozijnen 15 minuten in een kleine kom met lauw water. 
  • Voeg de roomboter toe aan een mengkom en kneed de roomboter 3 - 4 minuten met een mixer. Voeg na 2 minuten 1 ei toe en mix verder.
2
  • Voeg de bloem, 180 g rietsuiker, het bakpoeder en 1/4 tl zout toe. Kneed met een mixer met deeghaken of met je handen tot een samenhangend deeg. 
  • Wikkel de mengkom met het deeg in vershoudfolie en laat 10 minuten rusten in de koelkast. 
  • Schil ondertussen de appels, verwijder het klokhuis en snijd  in kleine blokjes. 
  • Meng de appels met de rozijnen, de overige rietsuiker, 1/3 kaneel en 1 el kristalsuiker. 
3
  • Vet een taartblik in of bekleed met bakpapier. Gebruik 2/3 van het deeg om de bodem en zijkanten van de het taartblik te bedekken.
  • Verdeel de appel-rozijnvulling gelijkmatig over het deeg. 
  • Vorm dunne rolletjes van het overige deeg. Leg de rolletjes in een ruitjespatroon over de appel-rozijnvulling. 
  • Klop in een kom 1 ei los. Bestrijk het deeg met het ei. 
4
  • Bak de taart 45 - 50 minuten, of tot de korst goudbruin is.
  • Voeg de slagroom, 1 el kristalsuiker en het overige kaneel toe.
  • Klop de slagroom met een mixer of een garde 3 - 4 minuten, of tot er stevige pieken beginnen te ontstaan.
  • Serveer de appeltaart met de kaneelslagroom.