Klassieke appelcrumble
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Klassieke appelcrumble

Klassieke appelcrumble

+/- 10 porties | met kaneel en rozijnen

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Kies deze week voor spelt-appelcrumble! Heerlijk met rozijnen en kaneel.

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

150 gram

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

3 stuk(s)

Appel

3 tl

Gemalen kaneel

40 gram

Rozijnen

200 gram

Tarwebloem

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

8 gram

Bakpoeder

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

100 gram

Kristalsuiker

(Kan bevatten Gluten)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

Zelf toevoegen

3 el

Bruine basterdsuiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5618 kJ
Energie (kcal)1343 kcal
Vetten66.1 g
waarvan verzadigd40.7 g
Koolhydraten166.8 g
waarvan suikers89.9 g
Vezels10.1 g
Eiwitten18.2 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Grote kom
Kom
Ovenschaal

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  • Haal de roomboter uit de koelkast, weeg af en snijd in blokjes. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. 
  • Meng in een grote kom de tarwebloem en bewaar 1 eetlepel bloem apart voor stap 2. de helft van de kaneel, bakpoeder, suiker en de roomboter. Voeg het ei toe en kneed het deeg met je handen tot een bal. 
  • Maak grove kruimels van ongeveer 1 cm door het deeg tussen je vingers te wrijven. Dek de kruimels af en bewaar apart.
2
  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in kleine blokjes van ongeveer 2 cm.
  • Meng in een kom de appelblokjes en de rozijnen met rest van de kaneel en per persoon: 1/2 el bloem en 1 1/2 el bruine suiker.
  • Vet een ovenschaal van ongeveer 20 bij 20 cm in, of bekleed met bakpapier.
3
  • Stort het appelmengsel in de ovenschaal en verdeel het kruimeldeeg erover. Zorg dat de appels goed bedekt zijn.
  • Zet de ovenschaal in de oven en bak de crumble 30 - 35 minuten, of tot hij goudbruin is.
4
  • Laat de crumble 5 minuten afkoelen en serveer (zie Tip).

Tip: De apple crumble is zowel warm als koud lekker. Je kunt de crumble tot een week bewaren in de koelkast en eventueel 15 minuten opnieuw opwarmen in de oven op +/- 160 graden.