Klassieke appelcrumble
Klassieke appelcrumble

Klassieke appelcrumble

+/- 10 porties | met kaneel en rozijnen

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Kies deze week voor spelt-appelcrumble! Heerlijk met rozijnen en kaneel.

Tags:
Recipe
Allergens:
Milk
Wheat
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

150 g

Butter

(Contains Milk)

3 piece

Apple

3 teaspoon

Ground cinnamon

40 g

Raisins

200 g

Flour

(Contains Wheat May be present Gluten)

8 g

Baking powder

(Contains Wheat May be present Egg, Gluten, Lupin, Milk, Soy)

100 g

Granulated sugar

(May be present Gluten)

1 piece

Egg

(Contains Egg)

Not included in your delivery

3 tablespoon

Brown sugar

Nutrition Values

Energy (kJ)5618 kJ
Calories1343 kcal
Fat66.1 g
Saturated Fat40.7 g
Carbohydrate166.8 g
Sugar89.9 g
Dietary Fiber10.1 g
Protein18.2 g
Salt1.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Bowl
Oven Dish

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  • Haal de roomboter uit de koelkast, weeg af en snijd in blokjes. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. 
  • Meng in een grote kom de tarwebloem en bewaar 1 eetlepel bloem apart voor stap 2. de helft van de kaneel, bakpoeder, suiker en de roomboter. Voeg het ei toe en kneed het deeg met je handen tot een bal. 
  • Maak grove kruimels van ongeveer 1 cm door het deeg tussen je vingers te wrijven. Dek de kruimels af en bewaar apart.
2
  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in kleine blokjes van ongeveer 2 cm.
  • Meng in een kom de appelblokjes en de rozijnen met rest van de kaneel en per persoon: 1/2 el bloem en 1 1/2 el bruine suiker.
  • Vet een ovenschaal van ongeveer 20 bij 20 cm in, of bekleed met bakpapier.
3
  • Stort het appelmengsel in de ovenschaal en verdeel het kruimeldeeg erover. Zorg dat de appels goed bedekt zijn.
  • Zet de ovenschaal in de oven en bak de crumble 30 - 35 minuten, of tot hij goudbruin is.
4
  • Laat de crumble 5 minuten afkoelen en serveer (zie Tip).

Tip: De apple crumble is zowel warm als koud lekker. Je kunt de crumble tot een week bewaren in de koelkast en eventueel 15 minuten opnieuw opwarmen in de oven op +/- 160 graden.