Bakbox | Vrolijke paasei-koekjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bakbox | Vrolijke paasei-koekjes

Bakbox | Vrolijke paasei-koekjes

+/- 20 stuks | met chocolade, pistache, citroen en kokos

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of brownies - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Eieren
Soja
Pistachenoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

225 gram

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Citroen

280 gram

Tarwebloem

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

160 gram

Kristalsuiker

(Kan bevatten Gluten)

½ stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

100 gram

Melkchocoladedruppels

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten Gluten, Noten, Pinda's, Sesamzaad)

20 gram

Pistachenoten

(Bevat Pistachenoten Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

40 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

Zelf toevoegen

½ tl

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)8956 kJ
Energie (kcal)2140 kcal
Vetten130.9 g
waarvan verzadigd83.2 g
Koolhydraten211.8 g
waarvan suikers110 g
Vezels11.6 g
Eiwitten27.9 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Grote kom
Rasp
Vershoudfolie
Mixer
Bakplaat met bakpapier
Pan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd de roomboter in blokjes en laat op kamertemperatuur komen. Rasp de helft van de citroen en scheid 1 eidooier van het eiwit.
  • Meng in een grote kom de roomboter en suiker met een mixer tot een romig geheel. Voeg de eidooier toe en meng tot het eigeel is opgenomen. Meng vervolgens de bloem, de citroenrasp en het zout erdoorheen.
  • Kneed het geheel met je handen tot een stevig deeg. 
  • Wikkel de kom met het deeg in vershoudfolie en bewaar 30 minuten in de koelkast.
Koekjes bakken
2
  • Rol het deeg tussen je handen en maak er 20 - 25 ovale balletjes van. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier.
  • Duw de de ovale balletjes voorzichtig plat, zodat er een eivormig koekje ontstaat. Zorg dat er voldoende ruimte tussen de koekjes overblijft. Gebruik eventueel meerdere bakplaten.
  • Bak de koekjes 9 - 11 minuten in de oven. Laat ze daarna afkoelen.
Chocolade laten smelten
3
  • Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan. Zet het vuur lager zodra het kookt.
  • Zet een grote kom op de pan met kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt.
  • Voeg de chocoladestukjes toe aan de kom en roer door, tot ze volledig gesmolten zijn.
Versieren
4
  • Hak de pistachenoten fijn.
  • Versier de paaskoekjes met de chocolade, pistachenoten en kokosrasp.