Bakbox | Vrolijke paasei-koekjes
Bakbox | Vrolijke paasei-koekjes

Bakbox | Vrolijke paasei-koekjes

+/- 20 stuks | met chocolade, pistache, citroen en kokos

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of brownies - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Tags:
Recipe
Allergens:
Milk
Wheat
Egg
Soy
Pistachios

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time1 hour
Cooking Time30 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

225 g

Butter

(Contains Milk)

½ piece

Lemon

280 g

Flour

(Contains Wheat May be present Gluten)

160 g

Granulated sugar

(May be present Gluten)

½ piece

Egg

(Contains Egg)

100 g

Chocolate chips

(Contains Milk, Soy May be present Gluten, Tree nuts, Peanuts, Sesame)

20 g

Pistachio nuts

(Contains Pistachios May be present Sesame, Peanuts, Tree nuts)

40 g

Desiccated coconut

(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)

Not included in your delivery

½ teaspoon

Salt

Nutrition Values

Energy (kJ)8956 kJ
Calories2140 kcal
Fat130.9 g
Saturated Fat83.2 g
Carbohydrate211.8 g
Sugar110 g
Dietary Fiber11.6 g
Protein27.9 g
Salt1.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Grater
Plastic Wrap
Hand mixer
Baking Sheet with Baking Paper
Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd de roomboter in blokjes en laat op kamertemperatuur komen. Rasp de helft van de citroen en scheid 1 eidooier van het eiwit.
  • Meng in een grote kom de roomboter en suiker met een mixer tot een romig geheel. Voeg de eidooier toe en meng tot het eigeel is opgenomen. Meng vervolgens de bloem, de citroenrasp en het zout erdoorheen.
  • Kneed het geheel met je handen tot een stevig deeg. 
  • Wikkel de kom met het deeg in vershoudfolie en bewaar 30 minuten in de koelkast.
Koekjes bakken
2
  • Rol het deeg tussen je handen en maak er 20 - 25 ovale balletjes van. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier.
  • Duw de de ovale balletjes voorzichtig plat, zodat er een eivormig koekje ontstaat. Zorg dat er voldoende ruimte tussen de koekjes overblijft. Gebruik eventueel meerdere bakplaten.
  • Bak de koekjes 9 - 11 minuten in de oven. Laat ze daarna afkoelen.
Chocolade laten smelten
3
  • Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan. Zet het vuur lager zodra het kookt.
  • Zet een grote kom op de pan met kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt.
  • Voeg de chocoladestukjes toe aan de kom en roer door, tot ze volledig gesmolten zijn.
Versieren
4
  • Hak de pistachenoten fijn.
  • Versier de paaskoekjes met de chocolade, pistachenoten en kokosrasp.