Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen. Deze pannenkoekjes maak je zonder bloem: de banaan zorgt namelijk voor de binding! Zo heb je binnen een paar minuten heerlijke pannenkoeken op tafel.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
125 gram
Blauwe bessen
4 stuk(s)
Banaan
6 stuk(s)
Ei
3 tl
Gemalen kaneel
60 gram
Kokosrasp
1 el
Honing [of plantaardig alternatief]
1 tl
Zout
1 el
Zonnebloemolie
De kookinstructies vind je op de meegeleverde receptkaart.
Tip: Deze pannenkoekjes maak je het beste met rijpe bananen. Zijn de bananen nog niet helemaal rijp? Gebruik een staafmixer of blender om de bananen makkelijker te kunnen prakken.
Voeg de eieren, 2 tl kaneel per persoon en een snufje zout toe aan de geprakte bananen en roer met een vork of garde tot een beslag. Voeg 3/4 van de blauwe bessen en de helft van de kokosrasp toe (zie Tip). Meng goed door elkaar.
Tip: Ben je geen liefhebber van kokosrasp of warme blauwe bessen? Laat deze dan achterwege in het beslag en voeg eventueel naar smaak toe na serveren.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Schenk een soeplepel beslag in de pan. Bak de pannenkoek in ongeveer 2 minuten per kant bruin. Herhaal tot al het beslag op is. Voeg indien nodig tussendoor extra zonnebloemolie toe aan de koekenpan.
Stapel de pannenkoeken op een serveerschaal en verdeel de overige kokosrasp eroverheen. Garneer met de overige blauwe bessen en de plakjes banaan. Besprenkel met de honing.