Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen. Deze pannenkoekjes maak je zonder bloem: de banaan zorgt namelijk voor de binding! Zo heb je binnen een paar minuten heerlijke pannenkoeken op tafel.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
125 g
Blueberries
4 piece
Banana
6 piece
Egg
3 teaspoon
Ground cinnamon
60 g
Desiccated coconut
1 tablespoon
Honey [or plant-based alternative]
1 teaspoon
Salt
1 tablespoon
Sunflower oil
De kookinstructies vind je op de meegeleverde receptkaart.
Tip: Deze pannenkoekjes maak je het beste met rijpe bananen. Zijn de bananen nog niet helemaal rijp? Gebruik een staafmixer of blender om de bananen makkelijker te kunnen prakken.
Voeg de eieren, 2 tl kaneel per persoon en een snufje zout toe aan de geprakte bananen en roer met een vork of garde tot een beslag. Voeg 3/4 van de blauwe bessen en de helft van de kokosrasp toe (zie Tip). Meng goed door elkaar.
Tip: Ben je geen liefhebber van kokosrasp of warme blauwe bessen? Laat deze dan achterwege in het beslag en voeg eventueel naar smaak toe na serveren.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Schenk een soeplepel beslag in de pan. Bak de pannenkoek in ongeveer 2 minuten per kant bruin. Herhaal tot al het beslag op is. Voeg indien nodig tussendoor extra zonnebloemolie toe aan de koekenpan.
Stapel de pannenkoeken op een serveerschaal en verdeel de overige kokosrasp eroverheen. Garneer met de overige blauwe bessen en de plakjes banaan. Besprenkel met de honing.