Banaan-pannenkoekjes met blauwe bessen en kokosrasp
Banaan-pannenkoekjes met blauwe bessen en kokosrasp

Banaan-pannenkoekjes met blauwe bessen en kokosrasp

2 porties | met honing

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen. Deze pannenkoekjes maak je zonder bloem: de banaan zorgt namelijk voor de binding! Zo heb je binnen een paar minuten heerlijke pannenkoeken op tafel.

Tags:
Recipe

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time5 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

125 g

Blueberries

4 piece

Banana

6 piece

Egg

3 teaspoon

Ground cinnamon

60 g

Desiccated coconut

Not included in your delivery

1 tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

1 teaspoon

Salt

1 tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories555 kcal
Energy (kJ)2324 kJ
Fat26 g
Saturated Fat20 g
Carbohydrate68 g
Sugar55 g
Dietary Fiber16.1 g
Protein6 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Whisk
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1

De kookinstructies vind je op de meegeleverde receptkaart.

Tip: Deze pannenkoekjes maak je het beste met rijpe bananen. Zijn de bananen nog niet helemaal rijp? Gebruik een staafmixer of blender om de bananen makkelijker te kunnen prakken.

2

Voeg de eieren, 2 tl kaneel per persoon en een snufje zout toe aan de geprakte bananen en roer met een vork of garde tot een beslag. Voeg 3/4 van de blauwe bessen en de helft van de kokosrasp toe (zie Tip). Meng goed door elkaar.

Tip: Ben je geen liefhebber van kokosrasp of warme blauwe bessen? Laat deze dan achterwege in het beslag en voeg eventueel naar smaak toe na serveren.

3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Schenk een soeplepel beslag in de pan. Bak de pannenkoek in ongeveer 2 minuten per kant bruin. Herhaal tot al het beslag op is. Voeg indien nodig tussendoor extra zonnebloemolie toe aan de koekenpan.

4

Stapel de pannenkoeken op een serveerschaal en verdeel de overige kokosrasp eroverheen. Garneer met de overige blauwe bessen en de plakjes banaan. Besprenkel met de honing.