topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bananenbrood met gember

Bananenbrood met gember

12 plakken | met sinaasappel en gehakte pecannoten

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Labels:
Recept
Allergenen :
Eieren
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Pecannoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur 25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

400 gram

Bananenbroodmix

(Bevat Eieren, Tarwe, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Gluten, Pinda's, Noten, Sesamzaad, Soja, Lupine)

4 stuk(s)

Banaan

2 zakje(s)

Speculaaskruiden

5 tl

Verse gember

1 stuk(s)

Handsinaasappel

50 gram

Pecanstukjes

(Bevat Pecannoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

3 el

Honing [of plantaardig alternatief]

50 ml

Water

50 ml

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)6352 kJ
Energie (kcal)1518 kcal
Vetten52.2 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten227.4 g
waarvan suikers134.3 g
Vezels12.3 g
Eiwitten27.2 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Grote kom
Bakpapier
Handmixer
Cakeblik met een lengte van 25 cm
Satéprikkers

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Rasp de gember fijn.
  • Rasp de schil en pers de sinaasappel uit in een grote kom.
  • Voeg drie bananen toe en prak met een vork. Meng vervolgens de honing, gember en speculaaskruiden erdoorheen (zie Tip).

Tip: Hoe rijper de bananen, hoe zoeter het bananenbrood zal zijn. Je kunt het rijpen versnellen door de bananen in krantenpapier te wikkelen of naast een avocado te bewaren. Als ze nog te hard zijn, kun je altijd een blender gebruiken om ze te pureren.

2
  • Gebruik in dezelfde kom een handmixer om de geprakte banaan te mengen met de bananenbroodmix, zonnebloemolie en water.
  • Roer de pecanstukjes erdoor.
  • Vet een cakeblik in of bekleed deze met bakpapier.
3
  • Giet het beslag in het cakeblik.
  • Halveer de vierde banaan in de lengte en leg beide helften met de snijkant naar boven op het beslag.
  • Bak het bananenbrood 45 - 55 minuten in de oven.

 

4
  • Controleer na 55 minuten of de cake gaar is door met een met een satéprikker erin te prikken.
  • Als de prikker er schoon uitkomt, is de cake klaar. Haal de cake uit de oven en laat volledig afkoelen.
  • Snijd de cake in plakken en serveer.