Bananenbrood met gember
Bananenbrood met gember

Bananenbrood met gember

12 plakken | met sinaasappel en gehakte pecannoten

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Tags:
Recipe
Allergens:
Egg
Wheat
Milk
Pecans

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time1 hour 25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

400 g

Banana bread mix

(Contains Egg, Wheat, Milk May be present Gluten, Peanuts, Tree nuts, Sesame, Soy, Lupin)

4 piece

Banana

2 sachet(s)

Speculaas spices

5 teaspoon

Fresh ginger

1 piece

Easy peel orange

50 g

Chopped pecans

(Contains Pecans May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

Not included in your delivery

3 tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

50 milliliters

Water

50 milliliters

Sunflower oil

Nutrition Values

Energy (kJ)6352 kJ
Calories1518 kcal
Fat52.2 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate227.4 g
Sugar134.3 g
Dietary Fiber12.3 g
Protein27.2 g
Salt3.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Parchment Paper
Mixer
Cake tin (25cm length)
Skewers

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Rasp de gember fijn.
  • Rasp de schil en pers de sinaasappel uit in een grote kom.
  • Voeg drie bananen toe en prak met een vork. Meng vervolgens de honing, gember en speculaaskruiden erdoorheen (zie Tip).

Tip: Hoe rijper de bananen, hoe zoeter het bananenbrood zal zijn. Je kunt het rijpen versnellen door de bananen in krantenpapier te wikkelen of naast een avocado te bewaren. Als ze nog te hard zijn, kun je altijd een blender gebruiken om ze te pureren.

2
  • Gebruik in dezelfde kom een handmixer om de geprakte banaan te mengen met de bananenbroodmix, zonnebloemolie en water.
  • Roer de pecanstukjes erdoor.
  • Vet een cakeblik in of bekleed deze met bakpapier.
3
  • Giet het beslag in het cakeblik.
  • Halveer de vierde banaan in de lengte en leg beide helften met de snijkant naar boven op het beslag.
  • Bak het bananenbrood 45 - 55 minuten in de oven.

 

4
  • Controleer na 55 minuten of de cake gaar is door met een met een satéprikker erin te prikken.
  • Als de prikker er schoon uitkomt, is de cake klaar. Haal de cake uit de oven en laat volledig afkoelen.
  • Snijd de cake in plakken en serveer.