topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cheesecake-style mousse

Cheesecake-style mousse

2 porties | met citroen en speculaasstukjes

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Deze mousse met de smaak van een citroen-cheesecake is onweerstaanbaar en bovendien in 15 minuten te bereiden!

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

60 gram

Speculaasstukjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

100 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Citroen

30 gram

Bosbessenjam

(Kan bevatten Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

25 gram

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1850 kJ
Energie (kcal)442 kcal
Vetten25.8 g
waarvan verzadigd16.6 g
Koolhydraten46.2 g
waarvan suikers34.2 g
Vezels0.7 g
Eiwitten6 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Grote kom
Garde
Handmixer
Kleine steelpan

Instructies

1
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. 
  • Halveer de citroen en pers uit.
2
  • Meng in een grote kom de roomkaas met de suiker. Voeg vervolgens 2 tl citroensap en 1 tl citroenrasp toe.
  • Meng 1 - 2 minuten met een garde of staafmixer tot een glad geheel.
  • Voeg vervolgens al roerend de slagroom geleidelijk toe en klop in 3 - 6 minuten tot een stevige mousse.
3
  • Verwarm de bosbessenjam met 1 el water in een kleine steelpan op middelhoog vuur.
  • Roer tot een gladde saus en haal van het vuur.
4
  • Verdeel de speculaaskruimels over glazen. Schep de citroenmousse op de speculaasstukjes.
  • Verdeel de bosbessensaus erover en garneer met de overige citroenrasp.