Cheesecake-style mousse
Cheesecake-style mousse

Cheesecake-style mousse

2 porties | met citroen en speculaasstukjes

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Deze mousse met de smaak van een citroen-cheesecake is onweerstaanbaar en bovendien in 15 minuten te bereiden!

Tags:
Recipe
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

60 g

Speculaas pieces

(Contains Wheat May be present Gluten)

100 g

Cream cheese

(Contains Milk)

100 milliliters

Heavy cream

(Contains Milk)

½ piece

Lemon

30 g

Blueberry jam

(May be present Peanuts, Tree nuts)

Not included in your delivery

25 g

Sugar

Nutrition Values

Energy (kJ)1850 kJ
Calories442 kcal
Fat25.8 g
Saturated Fat16.6 g
Carbohydrate46.2 g
Sugar34.2 g
Dietary Fiber0.7 g
Protein6 g
Salt0.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Whisk
Mixer
Small sauce pan

Cooking Steps

1
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. 
  • Halveer de citroen en pers uit.
2
  • Meng in een grote kom de roomkaas met de suiker. Voeg vervolgens 2 tl citroensap en 1 tl citroenrasp toe.
  • Meng 1 - 2 minuten met een garde of staafmixer tot een glad geheel.
  • Voeg vervolgens al roerend de slagroom geleidelijk toe en klop in 3 - 6 minuten tot een stevige mousse.
3
  • Verwarm de bosbessenjam met 1 el water in een kleine steelpan op middelhoog vuur.
  • Roer tot een gladde saus en haal van het vuur.
4
  • Verdeel de speculaaskruimels over glazen. Schep de citroenmousse op de speculaasstukjes.
  • Verdeel de bosbessensaus erover en garneer met de overige citroenrasp.