topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Coq au vin

Coq au vin

4 personen | met kipdrumsticks en aardappelpuree

Deze Franse klassieker heeft 2 uur nodig om te sudderen op het fornuis, maar is het helemaal waard! Je serveert de kipdrumsticks in rodewijnsaus met aardappelpuree.

Labels:
Recept
Allergenen :
Sulfiet
Gluten
Gerst
Mosterd
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd3 uur
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

3 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

375 gram

Kastanjechampignons

2 stuk(s)

Wortel

6 stuk(s)

Kipdrumsticks met baharat-marinade

185 ml

Rode wijn

(Bevat Sulfiet)

15 ml

Worcestershiresaus

(Bevat Gluten, Gerst, Mosterd, Soja)

1 stuk(s)

Laurierblad

20 gram

Verse tijm

(Kan bevatten Selderij)

1000 gram

Aardappelen

1 snufje

Nootmuskaat

120 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

7 el

[Plantaardige] roomboter

2 el

Bloem

¾ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

2 el

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5992 kJ
Energie (kcal)1432 kcal
Vetten76.8 g
waarvan verzadigd40 g
Koolhydraten116.5 g
waarvan suikers14.2 g
Vezels24.9 g
Eiwitten65.4 g
Zout4.2 g

Benodigdheden

Braadpan
Aardappelstamper
Pan met deksel

Instructies

1
  • Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de kastanjechampignons in kwarten. Snijd de wortel in kleine blokjes.
  • Verhit 2 el roomboter in een braadpan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak 5 - 7 minuten, of tot de kip bruin wordt. Haal vervolgens uit de pan.
  • Voeg 2 el roomboter toe aan de braadpan en fruit de sjalot en wortel 5 - 6 minuten.
  • Voeg de kastanjechampignons en knoflook toe en bak 4 - 5 minuten. 
2
  • Voeg vervolgens 2 el bloem toe en bak 1 - 2 minuten.
  • Schenk de wijn in de pan en roer goed. Laat de alcohol in 2 - 4 minuten verdampen.
  • Voeg 150 ml water, de worcestershiresaus, het laurierblad, 3/4 bouillonblokje en de verse tijm toe aan de pan.
  • Voeg de kipdrumsticks toe aan de pan en meng voorzichtig. Laat de coq au vin, afgedekt, 2 - 3 uur stoven op laag vuur.
3
  • Schil ondertussen de aardappelen en snijd in grove stukken. 
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de aardappelen 12 - 15 minuten.
  • Giet de aardappelen af en stamp met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg 3 el roomboter, 2 el mosterd en de kookroom toe en meng goed. 
  • Rasp 1 mespuntje nootmuskaat. Voeg de nootmuskaat toe aan de aardappelpuree en breng op smaak met peper en zout. 
4
  • Haal de braadpan na 2 - 3 uur van het fornuis.
  • Hak de peterselie grof. 
  • Breng de coq au vin op smaak met peper en zout. Garneer met de peterselie. 
  • Serveer de coq au vin met de aardappelpuree.