Coq au vin

Coq au vin

4 personen | met kipdrumsticks en aardappelpuree

Deze Franse klassieker heeft 2 uur nodig om te sudderen op het fornuis, maar is het helemaal waard! Je serveert de kipdrumsticks in rodewijnsaus met aardappelpuree.

Tags:
Recipe
Allergens:
Sulphites
Gluten
Barley
Mustard
Soy
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time3 hours
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

3 piece

Shallot

1 piece

Garlic

375 g

Chestnut mushrooms

2 piece

Carrot

6 piece

Chicken drumsticks in Baharat marinade

185 milliliters

Red wine

(Contains Sulphites)

15 milliliters

Worcestershire sauce

(Contains Gluten, Barley, Mustard, Soy)

1 piece

Bay leaf

20 g

Fresh thyme

(May be present Celery)

1000 g

Potatoes

1 pinch

Nutmeg

120 milliliters

Cooking cream

(Contains Milk)

10 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present Celery)

Not included in your delivery

7 tablespoon

[Plant-based] butter

2 tablespoon

Flour

¾ piece

Low sodium chicken stock cube

2 tablespoon

Mustard

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)5992 kJ
Calories1432 kcal
Fat76.8 g
Saturated Fat40 g
Carbohydrate116.5 g
Sugar14.2 g
Dietary Fiber24.9 g
Protein65.4 g
Salt4.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Dish
Potato Masher
Pan with Lid

Cooking Steps

1
  • Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de kastanjechampignons in kwarten. Snijd de wortel in kleine blokjes.
  • Verhit 2 el roomboter in een braadpan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak 5 - 7 minuten, of tot de kip bruin wordt. Haal vervolgens uit de pan.
  • Voeg 2 el roomboter toe aan de braadpan en fruit de sjalot en wortel 5 - 6 minuten.
  • Voeg de kastanjechampignons en knoflook toe en bak 4 - 5 minuten. 
2
  • Voeg vervolgens 2 el bloem toe en bak 1 - 2 minuten.
  • Schenk de wijn in de pan en roer goed. Laat de alcohol in 2 - 4 minuten verdampen.
  • Voeg 150 ml water, de worcestershiresaus, het laurierblad, 3/4 bouillonblokje en de verse tijm toe aan de pan.
  • Voeg de kipdrumsticks toe aan de pan en meng voorzichtig. Laat de coq au vin, afgedekt, 2 - 3 uur stoven op laag vuur.
3
  • Schil ondertussen de aardappelen en snijd in grove stukken. 
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de aardappelen 12 - 15 minuten.
  • Giet de aardappelen af en stamp met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg 3 el roomboter, 2 el mosterd en de kookroom toe en meng goed. 
  • Rasp 1 mespuntje nootmuskaat. Voeg de nootmuskaat toe aan de aardappelpuree en breng op smaak met peper en zout. 
4
  • Haal de braadpan na 2 - 3 uur van het fornuis.
  • Hak de peterselie grof. 
  • Breng de coq au vin op smaak met peper en zout. Garneer met de peterselie. 
  • Serveer de coq au vin met de aardappelpuree.