Appelkruimelrepen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Appelkruimelrepen

Appelkruimelrepen

om te delen | met bosbessenjam en citroen

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Pecannoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

200 gram

Tarwebloem

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

½ stuk(s)

Citroen

4 stuk(s)

Appel

175 gram

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

3 tl

Gemalen kaneel

40 gram

Pecanstukjes

(Bevat Pecannoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

45 gram

Bosbessenjam

(Kan bevatten Pinda's, Noten)

150 gram

Rietsuiker

(Kan bevatten Gluten)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)7440 kJ
Energie (kcal)1778 kcal
Vetten96.7 g
waarvan verzadigd52.6 g
Koolhydraten202.9 g
waarvan suikers123.7 g
Vezels13.2 g
Eiwitten20.7 g
Zout0.1 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Baking Paper
Mengkom
Koekenpan

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Haal de roomboter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Bekleed een vierkante ovenschaal van 25 cm met bakpapier.
  • Laat de randjes van het bakpapier vrij, zodat je de bars er later makkelijk uit kunt tillen.
2
  • Voeg de bloem, 100 g rietsuiker en een snuf zout toe aan een mengkom.
  • Voeg de roomboter en het ei toe en meng de ingrediënten met je handen tot een deeg ontstaat.
  • Voeg de helft van het deeg toe aan de ovenschaal en druk het plat op de bodem van de schaal.
3
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
  • Verhit 1 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de appel 5 - 8 minuten.
  • Meng 50 g suiker, de pecannoten, kaneel en een snuf zout erdoorheen en bak nog 2 - 3 minuten.
  • Laat het appelmengsel een paar minuten afkoelen en voeg het daarna toe aan de ovenschaal, bovenop het deeg.
4
  • Lepel de bosbessenconfituur over de appelvulling.
  • Rasp de citroen erboven en verkruimel het overige deeg eroverheen.
  • Bak de crumble 20 - 25 minuten in de oven.
  • Laat de crumble volledig afkoelen, snijd in vierkantjes en serveer.