Eggs royale - eieren op briochebrood met gerookte zalm
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Eggs royale - eieren op briochebrood met gerookte zalm

Eggs royale - eieren op briochebrood met gerookte zalm

2 porties | met hollandaisesaus en spinazie

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen. Dit gerecht is een ware klassieker en is het broertje van "Eggs benedict". Het enige verschil is de toevoeging van gerookte zalm, wat het nog extra smakelijk maakt!

Labels:
Recept

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd5 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

4 stuk(s)

Ei

100 gram

Hollandaisesaus

2 stuk(s)

Briochebroodje

120 gram

Koudgerookte zalm

100 gram

Spinazie

Zelf toevoegen

4 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)612 kcal
Energie (kJ)2561 kJ
Vetten39 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten30 g
waarvan suikers4 g
Vezels1.8 g
Eiwitten33 g
Zout2 g

Benodigdheden

Steelpan met deksel
Steelpan met deksel
Schuimspaan
Garde
Grote pan
Keukenpapier
Koekenpan
Steelpan

Instructies

1

De kookinstructies vind je op de meegeleverde receptkaart.

Tip: Kook de eieren 6 minuten voor een zachtgekookt ei. Wil je een hardgekookt ei? Kook het dan 10 minuten.

2
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en breng een grote pan met water aan de kook.
  • Voeg 4 el azijn per persoon toe aan het water zodra het kookt.
  • Breek elk ei in een klein glas. Draai met een garde het water in de pan rond zodat er een draaikolk in de pan ontstaat.
  • Laat de eieren voorzichtig één voor één in het midden van de draaikolk vallen en zet het vuur laag.
  • Kook tot het eiwit volledig gaar en stevig is. Dit duurt ongeveer 2 - 3 minuten (zie Tip).
  • Gebruik een schuimspaan om elk ei voorzichtig uit de pan te halen en leg het op een bord met keukenpapier om uit te lekken.

Tip: Het eigeel blijft op deze manier vloeibaar. Heb je liever een iets steviger eigeel? Kook dan 1 minuut langer.

3
  • Verwarm ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Zet het vuur lager en scheur de spinazie, eventueel in delen, boven de pan. Voeg een snuf zout en peper toe.
  • Roerbak de spinazie 1 minuut of totdat deze begint te slinken. Haal vervolgens van het vuur.
  • Verwarm de hollandaisesaus 1 - 2 minuten in een steelpan. Bak de briochebroodjes 3 - 4 minuten in de voorverwarmde oven.
4
  • Snijd de briochebroodjes open.
  • Verdeel de spinazie over de halve broodjes.
  • Garneer met de gerookte zalm.
  • Leg de eieren erop en verdeel de hollandaise saus eroverheen.