Gepofte aardappel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gepofte aardappel

Gepofte aardappel

2 - 4 porties | met crème fraîche en bieslook

.

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd5 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

400 gram

Aardappelen

100 gram

Biologische crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse bieslook

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1713 kJ
Energie (kcal)409 kcal
Vetten27.2 g
waarvan verzadigd11.5 g
Koolhydraten35.7 g
waarvan suikers1.9 g
Vezels6.3 g
Eiwitten6.2 g
Zout0.3 g

Benodigdheden

Aluminiumfolie
Kleine kom

Instructies

1
  • Steek de barbecue aan (zie Tip).
  • Was de aardappelen.
  • Snijd in de lengte in de aardappelen, maar zorg ervoor dat je ze niet helemaal doorsnijdt.

Tip: Je kunt de aardappelen ook bakken in een voorverwarmde oven op 200 graden. De bereidingswijze blijft verder hetzelfde.

2
  • Leg de aardappelen op afzonderlijke stukjes aluminiumfolie.
  • Besprenkel met olijfolie, breng op smaak met peper en zout en meng goed zodat de aardappelen rondom bedekt zijn.
  • Verpak de aardappelen in aluminiumfolie en bak ze 45 - 50 minuten op de barbecue.
3
  • Voeg de crème fraîche toe aan een kleine kom.
  • Snijd de bieslook fijn. Houd 1 tl apart ter garnering.
  • Voeg de overige bieslook toe aan de kom.
  • Meng de crème fraîche met de bieslook en breng op smaak met peper en zout.
4
  • Haal de aardappelen uit het aluminiumfolie.
  • Leg de aardappelen op een serveerschaal en schep de crème fraîche erop.
  • Garneer met de achtergehouden bieslook.