Gepofte aardappel
Gepofte aardappel

Gepofte aardappel

2 - 4 porties | met crème fraîche en bieslook

.

Tags:
Recipe
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time5 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

400 g

Potatoes

100 g

Organic crème fraîche

(Contains Milk)

5 g

Fresh chives

Not included in your delivery

2 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)1713 kJ
Calories409 kcal
Fat27.2 g
Saturated Fat11.5 g
Carbohydrate35.7 g
Sugar1.9 g
Dietary Fiber6.3 g
Protein6.2 g
Salt0.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Aluminum Foil
Small Bowl

Cooking Steps

1
  • Steek de barbecue aan (zie Tip).
  • Was de aardappelen.
  • Snijd in de lengte in de aardappelen, maar zorg ervoor dat je ze niet helemaal doorsnijdt.

Tip: Je kunt de aardappelen ook bakken in een voorverwarmde oven op 200 graden. De bereidingswijze blijft verder hetzelfde.

2
  • Leg de aardappelen op afzonderlijke stukjes aluminiumfolie.
  • Besprenkel met olijfolie, breng op smaak met peper en zout en meng goed zodat de aardappelen rondom bedekt zijn.
  • Verpak de aardappelen in aluminiumfolie en bak ze 45 - 50 minuten op de barbecue.
3
  • Voeg de crème fraîche toe aan een kleine kom.
  • Snijd de bieslook fijn. Houd 1 tl apart ter garnering.
  • Voeg de overige bieslook toe aan de kom.
  • Meng de crème fraîche met de bieslook en breng op smaak met peper en zout.
4
  • Haal de aardappelen uit het aluminiumfolie.
  • Leg de aardappelen op een serveerschaal en schep de crème fraîche erop.
  • Garneer met de achtergehouden bieslook.