Gevulde eieren met gerookte zalm
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gevulde eieren met gerookte zalm

Gevulde eieren met gerookte zalm

4 porties | met verse bieslook en citroen

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Deze romige gevulde eieren met zalm en bieslook zijn een klassiek voorafje! Je zet ze binnen 20 minuten op tafel.

Labels:
Recept
Allergenen :
Eieren
Mosterd
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

6 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

1 stuk(s)

Citroen

100 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

10 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

120 gram

Koudgerookte zalm

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

2 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3049 kJ
Energie (kcal)729 kcal
Vetten62.5 g
waarvan verzadigd9.5 g
Koolhydraten5.4 g
waarvan suikers1.6 g
Vezels1.5 g
Eiwitten36.7 g
Zout2 g

Instructies

1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de eieren.
  • Voeg de eieren voorzichtig toe aan de pan en kook 12 - 14 minuten.
  • Spoel de eieren af onder koud water en laat ze volledig afkoelen.
  • Pel de eieren en halveer ze.
2
  • Haal de eidooiers uit de eieren. Voeg de eidooiers, mayonaise en mosterd toe aan een keukenmachine (zie Tip).
  • Rasp de schil van 1/2 citroen met een fijne rasp. Voeg de citroenrasp, 1 tl citroensap, de helft van de gerookte zalm en de helft van de bieslook toe toe aan de keukenmachine.
  • Meng tot een gladde massa.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Heb je geen keukenmachine in huis? Prak de dooiers dan fijn met een vork en snijd de zalm en bieslook fijn. Meng vervolgens met de andere ingrediënten.

3
  • Schep het eimengsel in een boterhamzakje (zie Tip).
  • Knip een stukje van de punt van het boterhamzakje af.
  • Verdeel het eimengsel over de eiwitten.

Tip: Je kunt ook een lepel gebruiken om het mengsel over de eiwitten te verdelen.

4
  • Snijd de overige bieslook fijn.
  • Leg de gevulde eieren op een serveerschaal.
  • Garneer met de overige gerookte zalm en de bieslook.