Gevulde eieren met gerookte zalm
Gevulde eieren met gerookte zalm

Gevulde eieren met gerookte zalm

4 porties | met verse bieslook en citroen

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Deze romige gevulde eieren met zalm en bieslook zijn een klassiek voorafje! Je zet ze binnen 20 minuten op tafel.

Tags:
Recipe
Allergens:
Egg
Mustard
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

6 piece

Egg

(Contains Egg)

1 piece

Lemon

100 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

10 g

Fresh chives

(May be present Celery)

120 g

Smoked salmon

(Contains Fish)

Not included in your delivery

2 teaspoon

Mustard

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3049 kJ
Calories729 kcal
Fat62.5 g
Saturated Fat9.5 g
Carbohydrate5.4 g
Sugar1.6 g
Dietary Fiber1.5 g
Protein36.7 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de eieren.
  • Voeg de eieren voorzichtig toe aan de pan en kook 12 - 14 minuten.
  • Spoel de eieren af onder koud water en laat ze volledig afkoelen.
  • Pel de eieren en halveer ze.
2
  • Haal de eidooiers uit de eieren. Voeg de eidooiers, mayonaise en mosterd toe aan een keukenmachine (zie Tip).
  • Rasp de schil van 1/2 citroen met een fijne rasp. Voeg de citroenrasp, 1 tl citroensap, de helft van de gerookte zalm en de helft van de bieslook toe toe aan de keukenmachine.
  • Meng tot een gladde massa.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Heb je geen keukenmachine in huis? Prak de dooiers dan fijn met een vork en snijd de zalm en bieslook fijn. Meng vervolgens met de andere ingrediënten.

3
  • Schep het eimengsel in een boterhamzakje (zie Tip).
  • Knip een stukje van de punt van het boterhamzakje af.
  • Verdeel het eimengsel over de eiwitten.

Tip: Je kunt ook een lepel gebruiken om het mengsel over de eiwitten te verdelen.

4
  • Snijd de overige bieslook fijn.
  • Leg de gevulde eieren op een serveerschaal.
  • Garneer met de overige gerookte zalm en de bieslook.