Zelfgemaakte granola
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zelfgemaakte granola

Zelfgemaakte granola

8 - 10 porties | met noten, zaden en chocolate chips

.

Labels:
Recept
Allergenen :
Haver
Amandelnoten
Pinda's
Melk (inclusief lactose)
Soja
Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

200 gram

Havermout

(Bevat Haver Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

40 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

40 gram

Gezouten amandelen

(Bevat Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

40 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

1 bakje(s)

Pindakaas

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten)

40 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

100 gram

Melkchocoladedruppels

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten Gluten, Noten, Pinda's, Sesamzaad)

120 gram

Cranberry-walnootmix

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

5 el

Honing [of plantaardig alternatief]

2 el

Bruine basterdsuiker

½ tl

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)7598 kJ
Energie (kcal)1816 kcal
Vetten106.4 g
waarvan verzadigd31.7 g
Koolhydraten165 g
waarvan suikers90.7 g
Vezels19.7 g
Eiwitten41.3 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Kom
Mengkom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Hak de amandelen grof.
2
  • Meng in een grote mengkom de haver, suiker, kokosrasp, gezouten amandelen, pompoenpitten, zonnebloempitten en cranberry-walnootmix.
  • Meng in een kom de pindakaas, olijfolie, honing en een snufje zout.
  • Giet het pindakaasmengsel in de grote mengkom en meng door de granola.
3
  • Verdeel de granola in een gelijkmatige laag over een bakplaat met bakpapier.
  • Bak de granola 40 - 45 minuten in de oven. 
  • Schep de granola elke 10 - 15 minuten om, tot de granola rondom geroosterd is.
4
  • Haal de granola uit de oven en laat volledig afkoelen (zie Tip). 
  • Meng de chocoladestukjes erdoor. 
  • Bewaar de granola maximaal 2 weken in een luchtdichte verpakking. 

Tip: De granola wordt lekker knapperig wanneer hij helemaal is afgekoeld!