Zelfgemaakte granola
Zelfgemaakte granola

Zelfgemaakte granola

8 - 10 porties | met noten, zaden en chocolate chips

.

Tags:
Recipe
Allergens:
Oats
Almonds
Peanuts
Milk
Soy
Walnuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time1 hour
Cooking Time10 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

200 g

Oats

(Contains Oats May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

40 g

Desiccated coconut

(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)

40 g

Salted almonds

(Contains Almonds, Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

40 g

Pumpkin seeds

(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

1 tube

Peanut butter

(Contains Peanuts May be present Tree nuts)

40 g

Sunflower seeds

(May be present Sesame, Peanuts, Tree nuts)

100 g

Chocolate chips

(Contains Milk, Soy May be present Gluten, Tree nuts, Peanuts, Sesame)

120 g

Cranberry & walnut mix

(Contains Walnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

Not included in your delivery

2 tablespoon

Olive oil

5 tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

2 tablespoon

Brown sugar

½ teaspoon

Salt

Nutrition Values

Energy (kJ)7598 kJ
Calories1816 kcal
Fat106.4 g
Saturated Fat31.7 g
Carbohydrate165 g
Sugar90.7 g
Dietary Fiber19.7 g
Protein41.3 g
Salt1.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Mixing Bowl
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Hak de amandelen grof.
2
  • Meng in een grote mengkom de haver, suiker, kokosrasp, gezouten amandelen, pompoenpitten, zonnebloempitten en cranberry-walnootmix.
  • Meng in een kom de pindakaas, olijfolie, honing en een snufje zout.
  • Giet het pindakaasmengsel in de grote mengkom en meng door de granola.
3
  • Verdeel de granola in een gelijkmatige laag over een bakplaat met bakpapier.
  • Bak de granola 40 - 45 minuten in de oven. 
  • Schep de granola elke 10 - 15 minuten om, tot de granola rondom geroosterd is.
4
  • Haal de granola uit de oven en laat volledig afkoelen (zie Tip). 
  • Meng de chocoladestukjes erdoor. 
  • Bewaar de granola maximaal 2 weken in een luchtdichte verpakking. 

Tip: De granola wordt lekker knapperig wanneer hij helemaal is afgekoeld!