topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bruschetta bites

Bruschetta bites

Om te delen | met serranoham, champignons en verse kruiden

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Met dit recept maak je twee soorten bruschetta: met geitenkaas, serranoham en bosbessen-balsamicojam; en met een spread van roomkaas, champignons en verse kruiden.

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Rogge
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Bosbessenjam

(Kan bevatten Pinda's, Noten)

40 gram

Serranoham

50 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Verse basilicum, bieslook en bladpeterselie

125 gram

Kastanjechampignons

8 ml

Olijfolie met truffelaroma

2 stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)

¼ stuk(s)

Sjalot

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Water voor saus

½ tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2011 kJ
Energie (kcal)481 kcal
Vetten23.1 g
waarvan verzadigd12.1 g
Koolhydraten46 g
waarvan suikers7.6 g
Vezels2.6 g
Eiwitten20.7 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Hoge kom
Staafmixer
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Snijd de uiteinden van de ciabatta. Snijd iedere ciabatta in 6 plakjes. 
  • Bak de ciabatta 5 - 8 minuten in de oven.
2
  • Snijd de champignons in plakken. Snipper de sjalot. 
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de champignons 3 - 5 minuten. Voeg de sjalot toe en bak nog 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Bewaar 12 champignonplakjes ter garnering. Voeg de overige champignons, de roomkaas, witte balsamicoazijn, de helft van de bieslook en de helft van de peterselie toe aan een hoge kom.
  • Mix met een staafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.
3
  • Meng in een kleine kom de bosbessenjam, de zwarte balsamicoazijn en het water. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Snijd het basilicum fijn.
  • Smeer de geitenkaas op 6 ciabattaplakjes. Top af met de serranoham.
  • Besprenkel met de bosbessen-balsamicojam en garneer met het basilicum.
4
  • Snijd de overige bieslook en peterselie fijn.
  • Smeer de champignonpuree op de overige ciabattaplakjes. Top af met de achtergehouden champignons. 
  • Besprenkel met de olijfolie met truffelaroma en garneer met de overige bieslook en peterselie.
  • Serveer de bruschetta bites op een serveerschaal.