Bruschetta bites
Bruschetta bites

Bruschetta bites

Om te delen | met serranoham, champignons en verse kruiden

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Met dit recept maak je twee soorten bruschetta: met geitenkaas, serranoham en bosbessen-balsamicojam; en met een spread van roomkaas, champignons en verse kruiden.

Tags:
Recipe
Allergens:
Milk
Rye
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

50 g

Fresh goat's cheese

(Contains Milk)

15 g

Blueberry jam

(May be present Peanuts, Tree nuts)

40 g

Serrano ham

50 g

Cream cheese

(Contains Milk)

10 g

Fresh basil, chives & flat leaf parsley

125 g

Chestnut mushrooms

8 milliliters

Truffle-style olive oil

2 piece

White ciabatta

(Contains Rye, Wheat May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Tree nuts, Sesame, Soy)

¼ piece

Shallot

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Balsamic vinegar

½ tablespoon

Water for the sauce

½ teaspoon

White balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2011 kJ
Calories481 kcal
Fat23.1 g
Saturated Fat12.1 g
Carbohydrate46 g
Sugar7.6 g
Dietary Fiber2.6 g
Protein20.7 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

High-Sided Bowl
Immersion blender
Tall-Sided Pan
Small Bowl

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Snijd de uiteinden van de ciabatta. Snijd iedere ciabatta in 6 plakjes. 
  • Bak de ciabatta 5 - 8 minuten in de oven.
2
  • Snijd de champignons in plakken. Snipper de sjalot. 
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de champignons 3 - 5 minuten. Voeg de sjalot toe en bak nog 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Bewaar 12 champignonplakjes ter garnering. Voeg de overige champignons, de roomkaas, witte balsamicoazijn, de helft van de bieslook en de helft van de peterselie toe aan een hoge kom.
  • Mix met een staafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.
3
  • Meng in een kleine kom de bosbessenjam, de zwarte balsamicoazijn en het water. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Snijd het basilicum fijn.
  • Smeer de geitenkaas op 6 ciabattaplakjes. Top af met de serranoham.
  • Besprenkel met de bosbessen-balsamicojam en garneer met het basilicum.
4
  • Snijd de overige bieslook en peterselie fijn.
  • Smeer de champignonpuree op de overige ciabattaplakjes. Top af met de achtergehouden champignons. 
  • Besprenkel met de olijfolie met truffelaroma en garneer met de overige bieslook en peterselie.
  • Serveer de bruschetta bites op een serveerschaal.