Crostinivariaties op gebakken stokbrood
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Crostinivariaties op gebakken stokbrood

Crostinivariaties op gebakken stokbrood

om te delen | met brie, opgeklopte witte kaas en krokant spek

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Rogge
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

4 plak(ken)

Ontbijtspek

40 gram

Pikante uienchutney

50 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Tomaat

100 gram

Franse brie

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Appel

5 gram

Verse bieslook

4 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

3 el

Honing [of plantaardig alternatief]

2 el

Olijfolie

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5524 kJ
Energie (kcal)1320 kcal
Vetten52.2 g
waarvan verzadigd25 g
Koolhydraten168.7 g
waarvan suikers38.7 g
Vezels11.6 g
Eiwitten43.7 g
Zout5.9 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Hoge kom
Kleine kom
Mixer

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd het brood in 18 plakken.
  • Verdeel de broodplakken over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Bak het brood 6 minuten in de oven.
2
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek 5 - 6 minuten. Haal het ontbijtspek uit de pan en bewaar apart. Bewaar de pan met bakvet.
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes.
  • Voeg de appel, 1 el honing en de mosterd toe aan dezelfde koekenpan en bak 3 minuten.
3
  • Voeg de witte kaas en de overige honing toe aan een hoge kom. Mix met een mixer tot een romig geheel.
  • Snijd de tomaat in blokjes. Snijd of knip de bieslook fijn.
  • Meng in een kleine kom de tomaat met de helft van de bieslook. Breng op smaak met peper.
  • Verkruimel het gebakken ontbijtspek. Snijd de brie in 6 plakken.
4
  • Top 6 crostini met de brie en de appel. Garneer met de helft van de overige bieslook.
  • Besmeer 6 crostini met de roomkaas. Verdeel de uienchutney en het ontbijtspek erover. Garneer met de overige bieslook.
  • Besmeer de laatste 6 crostini met de opgeklopte witte kaas. Verdeel het tomaat-bieslookmengsel erover.
  • Leg de crostini op een serveerschaal.