Crostinivariaties op gebakken stokbrood
Crostinivariaties op gebakken stokbrood

Crostinivariaties op gebakken stokbrood

om te delen | met brie, opgeklopte witte kaas en krokant spek

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Tags:
Recipe
Allergens:
Milk
Rye
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

4 slice

Bacon

40 g

Onion chutney

50 g

Cream cheese

(Contains Milk)

100 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

1 piece

Tomato

100 g

Creamy French brie

(Contains Milk)

1 piece

Apple

5 g

Fresh chives

4 piece

White demi-baguette

(Contains Rye, Wheat May be present Gluten, Milk, Tree nuts, Sesame)

Not included in your delivery

3 tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

2 tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Mustard

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)5524 kJ
Calories1320 kcal
Fat52.2 g
Saturated Fat25 g
Carbohydrate168.7 g
Sugar38.7 g
Dietary Fiber11.6 g
Protein43.7 g
Salt5.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan
High-Sided Bowl
Small Bowl
Hand mixer

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd het brood in 18 plakken.
  • Verdeel de broodplakken over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Bak het brood 6 minuten in de oven.
2
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek 5 - 6 minuten. Haal het ontbijtspek uit de pan en bewaar apart. Bewaar de pan met bakvet.
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes.
  • Voeg de appel, 1 el honing en de mosterd toe aan dezelfde koekenpan en bak 3 minuten.
3
  • Voeg de witte kaas en de overige honing toe aan een hoge kom. Mix met een mixer tot een romig geheel.
  • Snijd de tomaat in blokjes. Snijd of knip de bieslook fijn.
  • Meng in een kleine kom de tomaat met de helft van de bieslook. Breng op smaak met peper.
  • Verkruimel het gebakken ontbijtspek. Snijd de brie in 6 plakken.
4
  • Top 6 crostini met de brie en de appel. Garneer met de helft van de overige bieslook.
  • Besmeer 6 crostini met de roomkaas. Verdeel de uienchutney en het ontbijtspek erover. Garneer met de overige bieslook.
  • Besmeer de laatste 6 crostini met de opgeklopte witte kaas. Verdeel het tomaat-bieslookmengsel erover.
  • Leg de crostini op een serveerschaal.