Pannenkoekentaart met gekaramelliseerde appel en kaneel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannenkoekentaart met gekaramelliseerde appel en kaneel

Pannenkoekentaart met gekaramelliseerde appel en kaneel

+/- 10 porties | Bak het zelf met verse ingrediënten

Allergenen :
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur 30 minuten
oventijd1 uur 30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

60 gram

Pannenkoekenmix

⅕ stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

90 ml

Biologische halfvolle melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

0.39 tl

Gemalen kaneel

20 gram

Biologische crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

⅕ stuk(s)

Appel

Zelf toevoegen

1.6 el

Suiker

⅕ el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)169 kcal
Energie (kJ)708 kJ
Vetten11.5 g
waarvan verzadigd6.8 g
Koolhydraten13.2 g
waarvan suikers12.6 g
Vezels0.4 g
Eiwitten3.1 g
Zout0.1 g

Benodigdheden

Grote kom
Koekenpan
Garde
Kom
Hoge kom
Kleine kom
Mixer
Mixer
Serveerschaal

Instructies

Pannenkoeken maken
1
  • Voeg 250 g pannenkoekenmix, de melk, 2 el suiker en het ei toe aan een kom. Klop met een garde tot een glad beslag.
  • Verhit 1/2 el roomboter in een kleine koekenpan op middelhoog vuur.
  • Schenk een soeplepel beslag in de pan (zie Tip). Bak de pannenkoek in ongeveer 2 minuten per kant bruin.
  • Herhaal tot het beslag op is. Voeg na elke 2 pannenkoeken opnieuw boter toe aan de koekenpan.

Tip: Bak niet te grote pannenkoeken, dan kun je hoger stapelen.

Vulling maken
2
  • Schenk de slagroom in een hoge kom. Klop met een garde of mixer stijf.
  • Klop in een kom de crème fraîche met 2 el suiker los. Voeg de crème fraîche toe aan de slagroom en meng voorzichtig door elkaar. Zet weg in de koelkast.
  • Meng in een kleine kom 1 tl kaneel met 3 el suiker.
Appel karamelliseren
3
  • Snijd de appel in blokjes.
  • Verhit 1 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de appel, 1 tl kaneel en 1 el suiker toe aan de koekenpan. Meng alles door elkaar en bak 6 - 8 minuten of tot de appel zacht is.
Taart maken
4
  • Gebruik voor de taart 6 à 7 pannenkoeken die volledig zijn afgekoeld.
  • Leg een pannenkoek op een serveerschaal en besmeer met een laagje van het roommengsel.
  • Strooi er vervolgens wat van de kaneelsuiker over.
  • Leg de volgende pannenkoek hierop en herhaal tot de pannenkoeken op zijn.
  • Eindig met een laagje van het roommengsel en verdeel de gebakken appel over de bovenkant. Snijd de taart in punten.