Pannenkoekentaart met gekaramelliseerde appel en kaneel
Pannenkoekentaart met gekaramelliseerde appel en kaneel

Pannenkoekentaart met gekaramelliseerde appel en kaneel

+/- 10 porties | Bak het zelf met verse ingrediënten

Allergens:
Egg
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time1 hour 30 minutes
Cooking Time1 hour 30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

60 g

Pancake mix

⅕ piece

Egg

(Contains Egg)

90 milliliters

Organic semi-skimmed milk

(Contains Milk)

40 milliliters

Heavy cream

(Contains Milk)

0.39 teaspoon

Ground cinnamon

20 g

Organic crème fraîche

(Contains Milk)

⅕ piece

Apple

Not included in your delivery

1.6 tablespoon

Sugar

⅕ tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories169 kcal
Energy (kJ)708 kJ
Fat11.5 g
Saturated Fat6.8 g
Carbohydrate13.2 g
Sugar12.6 g
Dietary Fiber0.4 g
Protein3.1 g
Salt0.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Tall-Sided Pan
Whisk
Bowl
High-Sided Bowl
Small Bowl
Hand mixer
Hand mixer
Serving platter

Cooking Steps

Pannenkoeken maken
1
  • Voeg 250 g pannenkoekenmix, de melk, 2 el suiker en het ei toe aan een kom. Klop met een garde tot een glad beslag.
  • Verhit 1/2 el roomboter in een kleine koekenpan op middelhoog vuur.
  • Schenk een soeplepel beslag in de pan (zie Tip). Bak de pannenkoek in ongeveer 2 minuten per kant bruin.
  • Herhaal tot het beslag op is. Voeg na elke 2 pannenkoeken opnieuw boter toe aan de koekenpan.

Tip: Bak niet te grote pannenkoeken, dan kun je hoger stapelen.

Vulling maken
2
  • Schenk de slagroom in een hoge kom. Klop met een garde of mixer stijf.
  • Klop in een kom de crème fraîche met 2 el suiker los. Voeg de crème fraîche toe aan de slagroom en meng voorzichtig door elkaar. Zet weg in de koelkast.
  • Meng in een kleine kom 1 tl kaneel met 3 el suiker.
Appel karamelliseren
3
  • Snijd de appel in blokjes.
  • Verhit 1 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de appel, 1 tl kaneel en 1 el suiker toe aan de koekenpan. Meng alles door elkaar en bak 6 - 8 minuten of tot de appel zacht is.
Taart maken
4
  • Gebruik voor de taart 6 à 7 pannenkoeken die volledig zijn afgekoeld.
  • Leg een pannenkoek op een serveerschaal en besmeer met een laagje van het roommengsel.
  • Strooi er vervolgens wat van de kaneelsuiker over.
  • Leg de volgende pannenkoek hierop en herhaal tot de pannenkoeken op zijn.
  • Eindig met een laagje van het roommengsel en verdeel de gebakken appel over de bovenkant. Snijd de taart in punten.