Passievrucht-mangocheesecake in een glas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Passievrucht-mangocheesecake in een glas

Passievrucht-mangocheesecake in een glas

4 porties | met limoen en speculaasstukjes

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten.

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Limoen

100 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

200 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Passievrucht

120 gram

Speculaasstukjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

1 stuk(s)

Mango

Zelf toevoegen

4 el

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3879 kJ
Energie (kcal)927 kcal
Vetten59.8 g
waarvan verzadigd38.2 g
Koolhydraten85.8 g
waarvan suikers61.1 g
Vezels4.9 g
Eiwitten9.3 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Grote kom
Handmixer

Instructies

1
  • Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp. Pers de limoen uit. 
  • Schil de mango en snijd in blokjes. 
  • Voeg de mango toe aan een hoge kom en pureer met een staafmixer tot een gladde puree. 
2
  • Meng in een grote kom de mascarpone met de suiker.
  • Voeg 2 tl limoensap en 1 tl limoenrasp toe.
  • Klop met een garde of handmixer tot een gladde massa.
  • Voeg geleidelijk de room toe en klop in 3 - 6 minuten tot een stevige mousse.
3
  • Zet vier glazen neer en gebruik de helft van de speculaasstukjes om er een bodemlaag in te leggen. 
  • Verdeel de helft van de mousse over de speculaaslaag. 
  • Verdeel de helft van de mangopuree over de mousse. 
  • Herhaal de stappen om een tweede laag te maken. 
4
  • Halveer de passievrucht. 
  • Schep het vruchtvlees eruit en verdeel over de glazen.