Patatje rendang
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Patatje rendang

Patatje rendang

2 porties | met atjar, gefrituurde uitjes en mayonaise

Het zachte stoofvlees gaat perfect samen met de zoetzure groenten en de rustieke frieten! Je serveert het natuurlijk met mayonaise.

Labels:
Recept
Allergenen :
Soja
Tarwe
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Limoen

1 tl

Gemalen kurkuma

1 stuk(s)

[Mini-]komkommer

100 gram

Rodekool, wittekool en wortel

300 gram

Rendang

(Bevat Soja, Tarwe)

30 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

75 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

500 gram

Rustieke frieten met schil

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Suiker

3 el

Wittewijnazijn

4 el

Water

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4677 kJ
Energie (kcal)1118 kcal
Vetten72.9 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten71.5 g
waarvan suikers11.8 g
Vezels13.1 g
Eiwitten36.4 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Steelpan
Kleine kom
Hapjespan
Serveerschaal

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng in een grote kom de frieten met 1 el olijfolie, peper en zout.
  • Verspreid de frieten over een bakplaat met bakpapier.
  • Bak 18 - 20 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege om.
2
  • Halveer de limoen en pers 1 helft uit boven een kleine kom.
  • Verhit een steelpan op middelhoog vuur. Voeg 1 tl kurkuma, 1 el limoensap, de wittewijnazijn, de suiker en het water toe. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm het geheel 2 - 3 minuten.
  • Snijd ondertussen de komkommer in halve maantjes. 
  • Voeg de komkommer en kool-wortelmix toe aan de steelpan en meng goed. Haal van het vuur en laat 10 minuten afkoelen.
3
  • Verhit 1 el zonnebloemolie in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Voeg de rendang toe en verwarm al roerend 4 minuten.
4
  • Schep de frieten over in een serveerschaal en verdeel de rendang over de frieten.
  • Garneer met de gefrituurde uitjes.
  • Serveer met de atjar en mayonaise apart.