Premium Brunchbox | Pasen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Premium Brunchbox | Pasen

Premium Brunchbox | Pasen

4 porties | Box met 3 brunchrecepten, smoothies, vleeswaren en paasstol

Extra genieten met Pasen? Met deze premium versie van onze Brunchbox maak je niet alleen verse scones met clotted cream en bosbessenjam, maar ook flammkuchen met gerookte zalm. Je maakt de brunch compleet met luxe broodjes, vleeswaren, kaas, smoothies, yoghurt-fruitbowls en een paasstol met paasboter.

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Amandelnoten
Eieren
Sulfiet
Spelt
Gerst
Rogge
Lupine
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd59 minuten
oventijd39 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

10 gram

Verse bieslook, dille en bladpeterselie

1 stuk(s)

Aardbeiensmoothie

1 stuk(s)

Mango-passievruchtsmoothie

500 gram

Bio yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

300 gram

Verse rode en blauwe bessen

2 stuk(s)

Flammkuchen

(Bevat Tarwe)

120 gram

Koudgerookte zalm

20 gram

Kappertjes

1 stuk(s)

Ui

100 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Rucola

1 stuk(s)

Paasstol

(Bevat Amandelnoten, Melk (inclusief lactose), Eieren, Sulfiet, Tarwe Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Soja)

75 gram

Roomboter paashaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

400 gram

Speltbloem

(Bevat Spelt Kan bevatten Gluten)

½ zakje(s)

Bakpoeder

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

20 gram

Rozijnen

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

165 ml

Biologische boeren karnemelk

200 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

60 gram

Bosbessenjam

(Kan bevatten Pinda's, Noten)

1 stuk(s)

Citroen

2 el

Honing

1 pak(ken)

Rustieke pistolet

(Bevat Gerst, Rogge, Tarwe Kan bevatten Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad, Soja)

2 stuk(s)

Broodhaantje

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Lupine, Gluten, Tarwe Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Soja, Gluten)

100 gram

Coburgerham

4 plak(ken)

Oude-kaasplakken

4 plak(ken)

Belegen-kaasplakken

1 stuk(s)

Bonne Maman - Aardbei

250 gram

Blauwe bessen

Zelf toevoegen

1 tl

Zout

70 gram

[Plantaardige] roomboter

60 gram

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)6019 kcal
Energie (kJ)25185 kJ
Vetten216 g
waarvan verzadigd121.1 g
Koolhydraten830.9 g
waarvan suikers432.8 g
Vezels50.8 g
Eiwitten130.4 g
Zout16.2 g

Benodigdheden

Grote kom
Deegroller
Kom
Hoge kom
Rasp
Garde
Kleine kom
Mixer
Mixer
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Scones bereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) of 200 graden (elektrisch).
  • Haal de roomboter uit de koelkast en weeg de juiste hoeveelheid af.
  • Meng in een grote kom de bloem met het bakpoeder, 40 g suiker en een snufje zout.
  • Kneed de roomboter met de hand door het droge mengsel, zodat er grove kruimels ontstaan. Voeg de karnemelk toe en kneed tot een samenhangend deeg.
Scones bakken
2
  • Rol het deeg uit tot een dikte van 1 1/2 - 2 cm. Strooi wat bloem op je werkblad zodat het deeg niet blijft plakken.
  • Steek met een vorm of drinkglas rondjes met een diameter van 4 - 5 cm uit het deeg en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  • Bak de scones 10 - 16 minuten in de oven, of tot ze lichtbruin kleuren (zie Tip).
  • Laat de scones goed afkoelen.

Tip: Houd de oven goed in de gaten en controleer de scones na 10 minuten.

 

Room kloppen
3
  • Schenk de slagroom in een hoge kom en voeg 20 gram suiker toe. Klop met een garde of (hand)mixer tot stevige slagroom.
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Pers 1/4 citroen uit boven een kleine kom.
  • Voeg de geklopte slagroom, de geraspte citroenschil en de mascarpone toe aan een kom en meng goed met een garde.
  • Meng in de kleine kom de bosbessenjam met het citroensap. Bewaar in de koelkast tot serveren.

 

Flammkuchen bakken
4
  • Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier. Snijd de ui in halve ringen. 
  • Besmeer de flammkuchen met de zure room. Beleg de flammkuchen met de ui en kappertjes.
  • Snijd de overige citroen in partjes. Snijd de verse kruiden fijn.
  • Bak de flammkuchen samen met de pistolets in 8 - 10 minuten goudbruin in de oven. 
Yoghurtbowl maken
5
  • Verdeel de yoghurt over diepe kommen.
  • Besprenkel met honing.
  • Garneer met de verse bessen.
Tafel dekken
6
  • Vul de tafel met de paasstol, aardbeienjam en roomboter paashaas, yoghurt, broodjes en de verse smoothies.
  • Leg de coburgerham en kaasplakken op een serveerschaal.
  • Snijd de flammkuchen in stukken. Beleg met de gerookte zalm en garneer met verse kruiden en rucola. Serveer met de citroenpartjes.
  • Serveer de scones op een schaal met de clotted cream en de bosbessenjam.