Premium Brunchbox | Pasen
Premium Brunchbox | Pasen

Premium Brunchbox | Pasen

4 porties | Box met 3 brunchrecepten, smoothies, vleeswaren en paasstol

Extra genieten met Pasen? Met deze premium versie van onze Brunchbox maak je niet alleen verse scones met clotted cream en bosbessenjam, maar ook flammkuchen met gerookte zalm. Je maakt de brunch compleet met luxe broodjes, vleeswaren, kaas, smoothies, yoghurt-fruitbowls en een paasstol met paasboter.

Tags:
Recipe
Allergens:
Milk
Wheat
Almonds
Egg
Sulphites
Spelt
Barley
Rye
Lupine
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time59 minutes
Cooking Time39 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

10 g

Fresh chives, dill & flat leaf parsley

1 piece

Strawberry smoothie

1 piece

Mango & passion fruit smoothie

500 g

Organic Greek yogurt

(Contains Milk)

300 g

Fresh currants and blueberries

2 piece

Flammekueche

(Contains Wheat)

120 g

Smoked salmon

20 g

Capers

1 piece

Red onion

100 g

Organic sour cream

(Contains Milk)

40 g

Arugula

1 piece

Stollen

(Contains Almonds, Milk, Egg, Sulphites, Wheat May be present Tree nuts, Sesame, Soy)

75 g

Bunny shaped butter

(Contains Milk)

400 g

Spelt flour

(Contains Spelt May be present Gluten)

½ sachet(s)

Baking powder

(Contains Wheat May be present Egg, Gluten, Lupin, Milk, Soy)

20 g

Raisins

(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

165 milliliters

Organic buttermilk

200 milliliters

Heavy cream

(Contains Milk)

100 g

Mascarpone

(Contains Milk)

60 g

Blueberry jam

(May be present Peanuts, Tree nuts)

1 piece

Lemon

2 tablespoon

Honey

1 pack

Rustic Pistolets

(Contains Barley, Rye, Wheat May be present Gluten, Lupin, Milk, Tree nuts, Sesame, Soy)

2 piece

Easter brioche

(Contains Milk, Egg, Lupine, Gluten, Wheat May be present Tree nuts, Sesame, Soy, Gluten)

100 g

Cured ham

4 slice

Aged cheese slices

4 slice

Mature cheese slices

1 piece

Bonne Maman - Strawberry

250 g

Blueberries

Not included in your delivery

1 teaspoon

Salt

70 g

[Plant-based] butter

60 g

Sugar

Nutrition Values

Calories6019 kcal
Energy (kJ)25185 kJ
Fat216 g
Saturated Fat121.1 g
Carbohydrate830.9 g
Sugar432.8 g
Dietary Fiber50.8 g
Protein130.4 g
Salt16.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Rolling Pin
Bowl
High-Sided Bowl
Grater
Whisk
Small Bowl
Hand mixer
Hand mixer
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Scones bereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) of 200 graden (elektrisch).
  • Haal de roomboter uit de koelkast en weeg de juiste hoeveelheid af.
  • Meng in een grote kom de bloem met het bakpoeder, 40 g suiker en een snufje zout.
  • Kneed de roomboter met de hand door het droge mengsel, zodat er grove kruimels ontstaan. Voeg de karnemelk toe en kneed tot een samenhangend deeg.
Scones bakken
2
  • Rol het deeg uit tot een dikte van 1 1/2 - 2 cm. Strooi wat bloem op je werkblad zodat het deeg niet blijft plakken.
  • Steek met een vorm of drinkglas rondjes met een diameter van 4 - 5 cm uit het deeg en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  • Bak de scones 10 - 16 minuten in de oven, of tot ze lichtbruin kleuren (zie Tip).
  • Laat de scones goed afkoelen.

Tip: Houd de oven goed in de gaten en controleer de scones na 10 minuten.

 

Room kloppen
3
  • Schenk de slagroom in een hoge kom en voeg 20 gram suiker toe. Klop met een garde of (hand)mixer tot stevige slagroom.
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Pers 1/4 citroen uit boven een kleine kom.
  • Voeg de geklopte slagroom, de geraspte citroenschil en de mascarpone toe aan een kom en meng goed met een garde.
  • Meng in de kleine kom de bosbessenjam met het citroensap. Bewaar in de koelkast tot serveren.

 

Flammkuchen bakken
4
  • Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier. Snijd de ui in halve ringen. 
  • Besmeer de flammkuchen met de zure room. Beleg de flammkuchen met de ui en kappertjes.
  • Snijd de overige citroen in partjes. Snijd de verse kruiden fijn.
  • Bak de flammkuchen samen met de pistolets in 8 - 10 minuten goudbruin in de oven. 
Yoghurtbowl maken
5
  • Verdeel de yoghurt over diepe kommen.
  • Besprenkel met honing.
  • Garneer met de verse bessen.
Tafel dekken
6
  • Vul de tafel met de paasstol, aardbeienjam en roomboter paashaas, yoghurt, broodjes en de verse smoothies.
  • Leg de coburgerham en kaasplakken op een serveerschaal.
  • Snijd de flammkuchen in stukken. Beleg met de gerookte zalm en garneer met verse kruiden en rucola. Serveer met de citroenpartjes.
  • Serveer de scones op een schaal met de clotted cream en de bosbessenjam.