Quiche met geroosterde pompoen en witte kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Quiche met geroosterde pompoen en witte kaas

Quiche met geroosterde pompoen en witte kaas

met gekaramelliseerde ui en babyspinazie

Feta en spinazie zijn een klassieke combinatie, die je terugvindt in bijvoorbeeld de Griekse keuken. In deze hartige taart voeg je daar pompoen aan toe - het zoete van de pompoen en de zoute smaak van de kaas zorgen samen voor een smaakexplosie!

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur 5 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

300 gram

Pompoenblokjes

6 stuk(s)

Ei

1 stuk(s)

Ui

125 gram

Babyspinazie

200 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 zakje(s)

Italiaanse kruiden

1 roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

50 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1086 kcal
Energie (kJ)4545 kJ
Vetten82.8 g
waarvan verzadigd38.5 g
Koolhydraten61.2 g
waarvan suikers14.3 g
Vezels5.8 g
Eiwitten19.7 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Bakpapier
Grote kom
Ovenschaal

Instructies

Pompoen roosteren
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Voeg de pompoenblokjes toe aan een bakplaat met bakpapier.
  • Voeg 2 el olijfolie en peper en zout naar smaak toe. Meng goed door elkaar. 
  • Rooster de pompoen 20 - 25 minuten, of tot de pompoen beetgaar is. 
Ui bakken
2
  • Halveer de ui en snijd in dunne halve ringen.
  • Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. 
  • Bak de ui 10 - 12 minuten. Voeg na 6 minuten 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 el honing toe aan de ui. 
  • Laat de ui afkoelen en ga verder met de volgende stap. 
Vulling maken
3
  • Meng in een grote kom de eieren met de kookroom. 
  • Voeg de Italiaanse kruidenmix toe en breng goed op smaak met peper en zout. Roer goed door elkaar. 
  • Voeg de afgekoelde ui en pompoen samen met de babyspinazie toe en meng door het eimengsel. 
  • Bekleed een quichevorm of ovenschaal met bakpapier. Bekleed met het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg. 

 

Quiche bakken
4
  • Giet het pompoen-eimengsel in de quichevorm of ovenschaal. Verkruimel de witte kaas over het mengsel. 
  • Bak de quiche 35 - 40 minuten in de oven, of tot hij gaar is en de bovenkant begint te kleuren.
  • Snijd de quiche in stukken en verdeel over de borden.