Quiche met witte asperges en gruyère
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Quiche met witte asperges en gruyère

Quiche met witte asperges en gruyère

6 porties | met verse tijm en bieslook

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Deze Franse hartige taart maak je met dé seizoensgroente van dit moment: asperges! De van oorsprong Zwitserse gruyère zorgt voor een mooi goudbruin korstje.

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

4 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

150 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

500 gram

Witte asperges

25 gram

Geraspte gruyère DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse tijm

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Ui

10 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4099 kJ
Energie (kcal)980 kcal
Vetten66.1 g
waarvan verzadigd33.5 g
Koolhydraten58.5 g
waarvan suikers8.4 g
Vezels6.6 g
Eiwitten31.1 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Dunschiller
Grote pan of aspergepan
Grote kom
Quichevorm

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng ruim water aan de kook in grote pan of aspergepan.
  • Snijd de onderste 2 cm van de asperges. Schil de asperges met een dunschiller vanaf de kop naar beneden. De kop hoeft niet geschild te worden. Halveer de asperges.
  • Kook de asperges 5 - 7 minuten, of tot ze zacht zijn. Giet daarna af en laat afkoelen.
2
  • Snijd de ui in halve ringen. Snijd de bieslook fijn. Ris de blaadjes van de tijm.
  • Meng in een grote kom de eieren met de kookroom. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de tijm, de ui en de helft van de bieslook toe aan de kom.
3
  • Bekleed een springvorm of ovenschaal met het bladerdeeg (inclusief het bakpapier).
  • Prik met een vork een aantal gaatjes in het deeg.
  • Vul het deeg met het eimengsel en leg de asperges erbovenop.
  • Bestrooi met de kaas.
  • Bak de quiche 30 - 35 minuten in de oven, of tot hij gaat is en de bovenkant goudbruin kleurt.
4
  • Garneer de quiche met de overige bieslook.
  • Snijd de quiche in punten en verdeel over de borden.