Salade met kip en pestodressing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Salade met kip en pestodressing

Salade met kip en pestodressing

2 porties | met feta, parelcouscous en verse groenten

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Kipfilet

100 gram

Spinazie

1 stuk(s)

Paprika

125 gram

Rode cherrytomaten

1 zakje(s)

Griekse kruidenmix

75 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Pesto genovese

(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

2 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Rodewijnazijn

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2316 kJ
Energie (kcal)554 kcal
Vetten34.4 g
waarvan verzadigd8.3 g
Koolhydraten33.4 g
waarvan suikers7 g
Vezels6.3 g
Eiwitten24.9 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Steelpan
Kom
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

1
  • Kook ruim water in een pan of steelpan en kook de parelcouscous, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet af en laat uitstomen.
2
  • Snijd de kipfilet in blokjes.
  • Meng de kip en de helft van de Griekse kruidenmix in een kom. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. 
  • Bak de kip in 5 - 6 minuten gaar, haal uit de pan en houd apart. 
3
  • Snijd de paprika in blokjes.
  • Snijd de cherrytomaten in vieren. 
  • Snijd de spinazie grof. 
  • Voeg in een kleine kom de extra vierge olijfolie, pesto, rodewijnazijn en de overige Griekse kruiden toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout. 
4
  • Verkruimel de feta. 
  • Giet de dressing in twee potjes. 
  • Voeg de ingrediënten in de volgende volgorde toe aan de potjes: paprika, cherrytomaten, couscous, spinazie, kip en feta (zie Tip). 

Tip: Door bovenstaande volgorde aan te houden, worden de ingrediënten niet klef. De salade blijft vers en je kunt er de hele dag of later die week van genieten!