Salade met garnalen en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Salade met garnalen en feta

Salade met garnalen en feta

2 porties | met parelcouscous en verse groenten

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Schaaldieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

75 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

100 gram

Spinazie

120 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

1 stuk(s)

[Mini-]komkommer

1 stuk(s)

Paprika

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

1 zakje(s)

Griekse kruidenmix

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

3 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Rodewijnazijn

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2196 kJ
Energie (kcal)525 kcal
Vetten30.5 g
waarvan verzadigd8.1 g
Koolhydraten37.6 g
waarvan suikers11.2 g
Vezels5.7 g
Eiwitten21.6 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Koekenpan
Pan met deksel
Kleine kom

Instructies

1
  • Kook ruim water in een steelpan en kook de couscous 12 - 14 minuten, afgedekt, giet af en bewaar apart.
  • Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. 
2
  • Verhit de zonnebloemolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. 
  • Bak de garnalen in 3 - 4 minuten gaar. Haal uit de pan en houd apart.
3
  • Snijd de paprika en komkommer in blokjes. 
  • Snijd de spinazie grof. 
  • Meng in een kleine kom de extra vierge olijfolie, honing, rodewijnazijn en Griekse kruidenmix. 
  • Meng goed en breng op smaak met peper en zout. 
4
  • Verkruimel de feta. 
  • Schenk de dressing in twee potjes. 
  • Voeg vervolgens de ingrediënten in de volgende volgorde toe aan de potjes: paprika, komkommer, couscous, spinazie, garnalen, feta en pompoenpitten (zie Tip). 

Tip: Door de volgorde aan te houden, worden de ingrediënten niet klef. De salade blijft vers en je kunt er de hele dag of later die nog week van genieten!